Asieldieren van de week | Konijntjes

LEEUWARDEN - Dierenopvang De Wissel vraagt wekelijks om uw aandacht voor asieldieren. Het gaat dit keer om een aantal konijnen.

Eind juni kreeg de dierenambulance melding van een wasmand vol konijnen bij het Leeuwarder bos. Het bleek uiteindelijk te gaan om twee volwassen konijnen en vijf jongen, die nu allemaal klaar zijn om te verhuizen naar een goed nieuw plekje.

De jonge konijnen zijn allemaal erg nieuwsgierig en vrij zelfverzekerd. Ze vinden mensen ook heel leuk en interessant, maar aan bijvoorbeeld optillen zijn ze nog niet echt gewend. Als u ze in het begin even wat extra aandacht geeft zullen het hele leuke, aanhankelijke konijntjes worden. De jonge konijnen zijn nu waarschijnlijk ongeveer vier tot vijf maanden oud. Hoe oud de volwassen konijnen zijn weten we helaas niet precies, heel oud zullen ze in ieder geval nog niet zijn. De volwassen konijnen zijn beide redelijk groot, we verwachten dan uiteraard ook dat de jonge konijntje in ieder geval grote middenslag konijnen zullen zijn.

Konijnen zijn slimme dieren, en zeker jonge konijnen zijn erg speels. We zoeken voor deze konijntjes mensen die ze een uitdagend verblijf aanbieden en waar ze als koppel, of in ieder geval bij een ander konijn, geplaatst worden. Een konijn kan ook bij voldoende aandacht van mensen namelijk niet alleen geplaatst worden, aangezien ze erg sociaal zijn. Vanwege het feit dat mannetjes en vrouwtjes samen houden, onderling problemen kan geven plaatsen wij ze niet als man/man of vrouw/vrouw koppel. Bij voldoende ruimte is het maken van groepjes in overleg mogelijk.

Op dit moment zijn er nog maar twee vrouwtjes beschikbaar, de mannetjes zijn allemaal al gereserveerd en de overige vrouwtjes al herplaatst.

Mocht u interesse hebben in een van deze konijnen of een van onze andere dieren dan kunt u contact opnemen via telefoonnummer 058-2664300. We zijn dagelijks bereikbaar tussen 10.00 en 12.00 uur (behalve op zondag) en van 14.00 tot 17.00 uur (behalve op woensdag en zondag). Meer informatie op de website: www.dierenopvangdewissel.nl

Wilt u een schenking doen? Dan kunt u een bedrag overmaken op rekeningnummer NL51 INGB 0000 839995 t.n.v. Stichting Dierenopvang de Wissel. De Wissel vangt zwerfdieren op uit de volgende gemeenten: Leeuwarden, Harlingen, De Waadhoeke, Vlieland en Ameland.