Doorloper | Geld ophalen voor World Servants

LEEUWARDEN - Rocla Toso Mbala (17) wilde altijd al architect worden en volgt een opleiding Bouwkunde. Hij is daarnaast momenteel actie aan het voeren om geld op te halen voor World Servants. Dat en meer in de Doorloper van deze week.

Een relatie:
Nee, dat komt nog wel. Alles op z’n tijd.

Wat ik vroeger altijd wilde worden:
Architect.

Waar ik nu mee bezig ben:
Ik doe nu de opleiding Middenkaderfunctionaris Bouwkunde niveau 4 om zo door te kunnen gaan naar het HBO Bouwkunde en zo weer door naar het universiteit.

Wat maakt mijn opleiding speciaal:
Ik kan zelf ontwerpen wat ik wil en er voor zorgen dat het realiteit wordt, je bent lekker creatief bezig en je probeert nieuwe dingen voor in de toekomst.

Waarover zou meer gesproken moeten worden:
Architectuur. Veel mensen vinden het saai, maar het is best leuk en interessant als je er meer over weet. En het uiten van gevoelens, dat merk ik vooral nu in deze tijd.

Hoogtepunten in mijn leven zijn er genoeg, maar wat er echt uitspringt:
Dat ik actie aan het voeren ben om geld op te halen voor World Servants, zodat ik in Ghana met een paar andere jongeren uit Nederland een basisschool kan bouwen. Voor een betere educatie want iedereen verdient een goed educatie. Met World Servants gaan jaarlijks zo’n 800 jongeren op reis. In een ontwikkelingsland bouwen ze, samen met de lokale gemeenschap, aan een kliniek, school of sanitatievoorzieningen. Het project zorgt niet alleen voor de bouw van zo’n faciliteit, maar ook voor nieuwe kennis en energie in de gemeenschap. Door deel te nemen aan een project, dat in nauw overleg met de plaatselijke organisatie en gemeenschap is opgezet, help je mee leefomstandigheden van de gemeenschap structureel te verbeteren. Iedere deelnemer draagt bij aan de projectkosten door het bijeenbrengen van een eigen deelnemersbijdrage. Kijk voor meer informatie op de website: www.worldservants.nl en zoek dan naar 'Rocla'.

Mijn favoriete hobby / sport:
Hardlopen, ijshockey, voetbal en fitness.

Leeuwarden is voor mij:
De plek waar ik naar school ga.

Het allermooiste van Leeuwarden is:
De vriendschappen die ik hier heb gemaakt in Leeuwarden. De sfeer in de stad, en de Achmeatoren

Wat ik nu mis:
Mijn vrienden van de middelbare school. Iedereen gaat nu natuurlijk zijn eigen kant op en dan zie je elkaar niet meer zo vaak.

Waar ik graag shop / sneup:
AH ,en vaak shop ik kleren op heel veel verschillende sites.

Het mooiste televisieprogramma:
Huisje boompje beestje vond ik echt geweldig toen ik klein was. Nu ik wat ouder ben weet ik het niet zo goed, dan kies ik denk ik voor zondag met Lubach.

Het meest irritante op t.v.:
Dat zou ik niet weten wie weet komt dat nog.

Welk programma (show, quiz, nieuwsprogramma, etc) moet terug op televisie:
Dance Dance Dance.

De leukste bekende Nederlander is:
Dat zijn d’r zoveel, daar kan ik niet echt uitkiezen.

De meest irritante BN’er is:
Heb ik niet.

De beste film/serie die ik ooit heb gezien:
Hacksaw Ridge.

Als ik miljoenen zou winnen met een loterij dan:
Zou ik een deel bewaren, een deel investeren in een eigen bedrijf en een deel doneren of een bouwproject starten waar ik mensen mee kan helpen, denk bijvoorbeeld aan een ziekenhuis, of ambulancepost in het buitenland waar het niet zo goed gaat etc .

Het eerste wat ik doe als ik na mijn werk/school thuiskom:
Mijn deadlines van wegwerken en daarna lekker uitrusten om de volgende dag weer te knallen.

Maak me wakker voor:
Kapsalon.

Wilt u individueel of als groep meedoen aan deze rubriek? Mail dan naar redactie.hah@ndcmediagroep.nl of doe een belletje naar 0641954610.