Cambuur pakt koppositie middels zege bij De Graafschap

DOETINCHEM - SC Cambuur heeft de competitiekraker van donderdagavond op Stadion De Vijverberg winnend afgesloten. De geel-blauwen bleken met 0-2 te sterk voor de Superboeren.

De Leeuwarders staan net als de ploeg uit Doetinchem op 28 punten, maar hadden daar een duel minder voor nodig en beschikken bovendien over een véél beter doelsaldo.

Wedstrijdverloop

Het tempo was vanaf de aftrap hoog. Kansen werden echter niet gecreëerd in de openingsfase. Gaandeweg nam Cambuur meer en meer het initiatief. In de 20ste minuut leidde dat tot de eerste serieuze doelpoging; Jamie Jacobs zijn halve omhaal werd met de nodige moeite gekeerd door keeper Rody de Boer. Na ruim een halfuur waren de Superboeren gevaarlijk; Toine van Huizen kopte - van redelijk dichtbij - naast. In de 38ste minuut bracht Rody de Boer met veel moeite redding na een schot van Mitchel Paulissen. Het bleek een voorbode van wat zou komen, want vier minuten later kwamen de Leeuwarders wél aan de leiding. De bal bleef na een corner in de '16' van De Graafschap hangen, belandde voor de voeten van Erik Schouten die vervolgens binnenschoof: 0-1.

Zonder wijzigingen werd aan de tweede helft begonnen.

Amper uit de kleedkamer had Jacobs de marge al kunnen verdubbelen. Zijn uithaal werd echter geblokt. In de 51ste minuut had het zomaar gelijk kunnen staan. Met een geweldige reflex weerhield Sonny Stevens Ralf Seuntjens van scoren. Kort daarop was Seuntjens andermaal gevaarlijk en pegelde Elmo Lieftink de bal over. In de 65ste minuut verdubbelde Cambuur de voorsprong. Uit een counter trof Giovanni Korte - middels een stift over keeper De Boer - fraai doel: 0-2. Voorts hielden de manschappen van trainer Henk de Jong het hoofd koel en werd het duel zakelijk uitgespeeld. Naast de prima uitslag viel er kort voor tijd nog een pluspuntje te melden: Issa Kallon maakte zijn rentree na een periode van blessureleed.

Opstelling SC Cambuur

Stevens, Schmidt, Mac-Intosch, Schouten, Sambissa, Hoedemakers, Jacobs, Paulissen ('88 Kramer), Breij ('80 Antonia), Mühren, Korte ('88 Kallon)

Karakteristieken

Uitslag: 0-2 (0-1)

Scoreverloop: 0-1 Schouten ('42), 0-2 Korte ('65)

Scheidsrechter Serdar Gözübüyük gaf geel aan Konings (De Graafschap).

Tekst: Henk Albers
twitter @henkalbers1970 / instagram.com/henkalbersmooifut