Met de auto door speciale Sinterklaastunnel in de Blokhuispoort

LEEUWARDEN - Iedereen die de Sinterklaas-stamppotten of brunchbox van ‘De lekkerste van Leeuwarden’ bestelt, kan op 28 en 29 november door een speciale Sinterklaastunnel rijden, dwars door de oude gevangenis van Leeuwarden.

,,Je rijdt letterlijk door de poorten van de Blokhuispoort. Op het tweede plein komen de Sinterklaasliedjes je tegemoet, krijgen de kinderen een handje pepernoten, wordt je bestelling klaargemaakt en aan het einde van de tunnel ga je samen met Sinterklaas en Piet op de foto. De foto, een polaroid foto, krijg je gelijk mee. De gehele tijd blijf je in de auto zitten waardoor het geheel coronaproof georganiseerd wordt", aldus Hotze Bouma eigenaar van Proefverlof en een van de initiatiefnemers van ‘De lekkerste van Leeuwarden’. 

De speciale Sinterklaastunnel, met dus een echte Sinterklaas, is alleen toegankelijk voor mensen die een bestelling hebben geplaatst, dit wordt bij de eerste poort gecontroleerd. Via de websites van Proefverlof en Roast kan de Sinterklaasbestelling gedaan worden. Er is ook nog een mogelijkheid om een kindersurprise toe te voegen aan de bestelling, zo wordt het echt een feestje om door de Sinterklaastunnel te rijden.