SC Cambuur legt Almere City FC keihard over de knie

LEEUWARDEN - SC Cambuur heeft Almere City FC zondagavond ontegenzeggelijk met beide benen op de grond gezet. De Leeuwarders waren met 7-2 veel en veel te sterk voor de Almeerders, die daarmee hun kans op de koppositie kansloos verloren zagen gaan.

De geel-blauwen, met 25 uit 11 derde op de ranglijst, houden de huidige koploper De Graafschap (28 uit 12) derhalve strak in het vizier. Donderdag aanstaande gaat Cambuur op bezoek bij de Superboeren. 

Wedstrijdverloop

SC Cambuur kwam al binnen drie minuten tot de openingstreffer; Mees Hoedemakers stak Giovanni Korte weg, waarna Mitchel Paulissen werd gevonden, die op zijn beurt fraai afrondde: 1-0. De Almeerders trokken enkele minuten later de stand alweer gelijk. Delvechio Blackson verraste doelman Sonny Stevens met een boogbal van ver: 1-1. Voorts waren de Leeuwarders korte tijd van slag. Halverwege de eerste helft herpakte Cambuur zich en uit een corner van Mees Hoedemakers werd hernieuwd een voorsprong genomen. Erik Schouten knikte de bal in de 24ste minuut tegen de touwen bij de eerste paal: 2-1. Op het halfuur sloegen de manschappen van trainer Henk de Jong binnen twee minuten tweemaal keihard toe; Jamie Jacobs en Michael Breij brachten achtereenvolgens de 3-1 en 4-1 op het scorebord. Tot aan de rust controleerden de geel-blauwen het duel en veranderde er niets meer aan de stand. 

Zonder wijzigingen werd de wedstrijd door de Leeuwarders hervat.

SC Cambuur legde Almere City kort na de spelhervatting definitief en keihard over de knie. Robert Mühren liet in achtereenvolgens de 48ste en 51ste minuut zowel zijn negende als tiende van het seizoen van zijn pantoffel knallen: 5-1 en 6-1 dus. Een minuut daarna zette Korte zelfs de 7-1 op het scorebord. De frustaties liepen vervolgens hoog op bij de bezoekers: Koolwijk en Bouyaghlafen begingen ronduit schandalige overtredingen, beide zondaars werden door arbiter Van der Eijk slechts met geel bestraft. Hoewel de 8-1 nadrukkelijk in de lucht hing bleef erger leed de bezoekers bespaard. Het slotakkoord was uiteindelijk voor de geplaagde Almeerders. Damon Mirani tekende voor de 7-2 in de extra tijd.

Opstelling SC Cambuur

Stevens, Schmidt ('78 Ter Heide), Mac-Intosch, Schouten ('78 Kramer), Sambissa ('71 Bangura), Hoedemakers, Jacobs, Paulissen ('78 Maulun), Breij ('71 Oratmangoen), Mühren, Korte

Karakteristieken

Uitslag: 7-2 (4-1)

Scoreverloop: 1-0 Paulissen ('3), 1-1 Blackson ('9), 2-1 Schouten ('24), 3-1 Jacobs ('29), 4-1 Breij ('31), 5-1 Mühren ('48), 6-1 Mühren ('51), 7-1 Korte ('52), 7-2 Mirani ('90+1)

Scheidsrechter Sander van der Eijk gaf geel aan Sambissa (SC Cambuur) en Koolwijk, Bouyaghlafen (Almere City).

Aantal toeschouwers: 0

Tekst: Henk Albers
twitter @henkalbers1970 / instagram.com/henkalbersmooifut