Welke inductiekookplaat is geschikt voor jou?

Aangeboden door: inductiebeschermer.nl

Als je een nieuwe keuken wilt dan zul je natuurlijk op onderzoek moeten gaan. Zo zul je uiteraard moeten bepalen wat voor je stijl je wilt, terwijl je ook een kleur uit moet zoeken. Daarnaast moet je het keukenblad bepalen, hoe de deurtjes er uit zien, hoe je de deurtjes kunt openen, de grootte van de wasbak, wat voor kraan je wilt, et cetera.

Dat is echt niet een fluitje van een cent, hier moet je zeker goed over nadenken. Bovendien zal de keuken waarschijnlijk komen met een kookplaat, want koken op gas kan tegenwoordig eigenlijk niet meer. Er zijn diverse soorten kookplaten waaruit je kunt kiezen, waaronder een zogenoemde inductiekookplaat. Daarover kun je hieronder meer lezen.

Maak de stap naar gasloos koken

Wanneer je een nieuwe keuken aan gaat schaffen of bezig bent met het bouwen van een nieuw huis dan kun je de stap van gas naar gasloos koken eigenlijk heel eenvoudig maken. Dit komt onder meer doordat deze vorm van koken best wel wat voordelen heeft. Zo is het inductie koken vele malen zuiniger qua energieverbruik, wat het dus ook duurzaam maakt. Bovendien zal het schoonmaken veel eenvoudiger gaan, terwijl je eten ook sneller klaar zal zijn. Daarnaast kun je het met een product van Inductiebeschermer perfect beschermen en mooi houden, waardoor je er jarenlang gebruik van kunt maken. Dit heet natuurlijk een inductie kookplaat beschermer, wat een musthave is als je overstapt op het inductie koken. De stap naar het gasloos koken is dus aan te raden. Bovendien is het eenvoudig te doen in Nederland, in elk huis in ons land kan namelijk een inductiekookplaat aangesloten worden. Wel is het verstandig om dan een nieuwe stroomgroep aan te maken, terwijl een 5 polige perilex stekker ook nodig zal zijn.

Hierdoor verschillen de inductiekookplaten

Er is meer dan één inductiekookplaat beschikbaar. Met andere woorden, je zult een keuze moeten maken bij de aanschaf van je nieuwe keuken. De inductiekookplaten verschillen met name qua de afmetingen, terwijl ze ook vaak variëren op basis van het aantal kookzones. Daarnaast kunnen ze anders zijn qua hittezone. Dit zal zich namelijk aanpassen aan de grootte van de pan. Bovendien kan het verschil tussen de kookplaten zich zitten in de vele functies die het kan hebben. Hierover kun je natuurlijk zelf beslissen. Zo is het als jonge ouder verstandig om een inductiekookplaat met kinderslot te nemen om ongelukken te voorkomen. Bovendien kan zo’n plaat ook een pauze functie hebben. Als je tijdens het koken even iets tussendoor moet doen kun je de kookplaat op pauze zetten waardoor je eten niet aan zal branden. Een timerfunctie is ook nog mogelijk, wat ook zeker handig kan zijn.

Geïntegreerd afzuigsysteem

Daarnaast kun je ook een inductiekookplaat aanschaffen met een geïntegreerd afzuigsysteem. Je hoeft dan dus geen afzuigkap meer te gebruiken in je keuken, wat met name handig is als je de kookplaat op een kookeiland gaat plaatsen. In het geïntegreerde afzuigsysteem zitten filters die de lucht filteren, terwijl de ventilator de lucht weg zal zuigen. Bovendien zit er een opvangsysteem in, wat de etensresten en het vet op zal vangen. Dit moet regelmatig schoongemaakt en vervangen worden.