Asieldieren van de week | Kippen

LEEUWARDEN - Dierenopvang De Wissel vraagt wekelijks om uw aandacht voor asieldieren. Het gaat dit keer om een aantal kippen.

Het lijkt erop dat het houden van kippen populairder wordt. En daarbij natuurlijk ook het uit laten komen van eieren. Want wat is er nu leuker dan die kleine donzige kuikentjes die uit de eieren komen?

Ze zijn inderdaad erg schattig en leuk maar dat duurt maar even. Na zes weken kun je al zien dat van de tien schattige kuikentjes er minstens vijf een haan blijken te zijn. En waar moet je daarmee naartoe? De buren zullen het niet leuk vinden dat je vijf, zes of zeven hanen rond het huis hebt lopen en zelf wordt je ook gek van het kukelen van zoveel hanen.

Dus wat doe je daarmee? Je zet ze - kennelijk - in een doosje op straat, laat ze los langs de kant van de weg of op een verlaten industrieterrein. En dat is natuurlijk niet de bedoeling! Dus wil je kippen, laat de eieren dan niet uitkomen als je niet weet wat je met de hanen aanmoet.

De laatste jaren worden er steeds meer kippen (voornamelijk hanen) naar De Wissel gebracht. Daarom zoeken we nu een nieuw plekje voor een aantal hennen met het liefst ook een haan daarbij. Ze zijn nu ongeveer drie en een halve maand oud en vrij groot van stuk. 

Mocht u interesse hebben in deze hennen, of een van onze andere dieren dan kunt u contact opnemen via telefoonnummer 058-2664300. We zijn dagelijks bereikbaar tussen 10.00 en 12.00 uur (behalve op zondag) en van 14.00 tot 17.00 uur (behalve op woensdag en zondag). Meer informatie op de website: www.dierenopvangdewissel.nl

Wilt u een schenking doen? Dan kunt u een bedrag overmaken op rekeningnummer NL51 INGB 0000 839995 t.n.v. Stichting Dierenopvang de Wissel. De Wissel vangt zwerfdieren op uit de volgende gemeenten: Leeuwarden, Harlingen, De Waadhoeke, Vlieland en Ameland.