Open les Kindercasting RoosenStruik

LEEUWARDEN - Acta Theater én Muziek wordt met regelmaat gevraagd kinderen te leveren voor een film, een reclame, een TV- of een theaterproductie. Leerlingen speelden al me in diverse muziekclips en korte films.

Heel speciaal was dat er leerlingen mochten figureren in de Passion. Daarom start Acta met KinderCasting RoosenStruik.

Acteren is net zoiets als dwarsfluit spelen: iedereen kan het leren! Maar de één heeft er natuurlijk meer aanleg voor dan de ander. De één speelt als hobby in een fanfare, terwijl de ander er zijn brood mee verdient in een professioneel orkest.

Zo is het met acteren ook. Iedereen kan het maar de één heeft er meer talent voor dan de ander. Voordat je kunt acteren moet je je bijvoorbeeld over je verlegenheid en je angsten heen zetten. Kinderen die ingeschreven staan bij RoosenStruik volgen daarom elke dinsdagmiddag spel- en improvisatielessen.

Deze lessen worden gegeven door docenten die ook acteur zijn. Zij weten hoe het voelt om jezelf voor het eerst te laten zien en dingen te doen buiten je comfortzone. Ze hebben daar leuke oefeningen voor en nemen de kinderen spelenderwijs mee, steeds een stapje verder.

Gratis open les
Kinderen van 8-12 jaar die geïnteresseerd zijn kunnen zich aanmelden voor de gratis open les op dinsdag 27 oktober van 15.00-16.30 in Cultuurcentrum Leeuwarden aan de Dirk Boutsstraat. Meer informatie en aanmelding open les via een belletje naar Gea Struiksma: 058-2122102 of middels een e-mail: info@roosenstruik.nl. Kijk ook op de website: www.roosenstruik.nl.