Cambuur wint topper bij NAC ruim en neemt koppositie over

BREDA - SC Cambuur heeft NAC dinsdagavond aan de zegekar weten te binden. In het Rat Verlegh Stadion waren de Leeuwarders met 0-4 duidelijk te sterk.

De ploeg uit Breda had de vorige zes competitieduels van dit seizoen allemaal winnend afgesloten, maar incasseerde tegen de manschappen van trainer Henk de Jong de eerste nederlaag van 2020-2021. 

Wedstrijdverloop

SC Cambuur startte sterk en kwam in de openingsfase tot meerdere prima aanvallen. Gaandeweg kwam NAC af en toe onder de druk uit en creëerde het ook kansen. Sonny Stevens moest in de 21ste minuut een kopbal van Roger Riera over de lat te tikken en op het halfuur was de goalie attent na een inzet uit de draai van Sydney van Hooijdonk. Voorts verhoogden de Leeuwarders het tempo en dat leidde in de 38ste minuut tot de verdiende openingstreffer; Jamie Jacobs kopte de bal tegen de paal, waarna Giovanni Korte uit de rebound toesloeg: 0-1.

Met Joris Kramer voor Erik Schouten werd het duel hervat.

Zeven minuten na de pauze kwam de ploeg uit Breda met de schrik vrij toen Dion Malone de bal bijna in eigen doel gleed. Nog net binnen het uur verdween de bal wél tegen de touwen achter keeper Nick Olij. Mitchel Paulissen - met een heerlijk schot - was de gevierde man bij de Leeuwarders: 0-2. In de 77ste minuut bouwde Cambuur de voorsprong verder uit. Op aangeven van Robert Mühren pikte Korte zijn tweede van de avond mee: 0-3. In de extra tijd bepaalde Jamie Jacobs de eindstand zelfs op 0-4, en dat was absoluut niet geflatteerd.

Opstelling SC Cambuur

Stevens, Schmidt, Mac-Intosch ('69 Nieuwpoort), Schouten ('46 Kramer), Sambissa, Jacobs, Hoedemakers, Paulissen ('66 Maulun), Breij ('66 Antonia), Mühren ('83 Pouwels), Korte

Karakteristieken

Uitslag: 0-4 (0-1)

Scoreverloop: 0-1 Korte ('38), 0-2 Paulissen ('59), 0-3 Korte ('77), 0-4 Jacobs ('90+1)

Scheidsrechter Van den Kerkhof gaf geel aan Fiorini, Schouten, De Rooij, Riera, Venema (NAC) en Schmidt, Kramer (SC Cambuur). 

Tekst: Henk Albers
twitter @henkalbers1970 / instagram.com/henkalbersmooifut