'Cambuur heeft mogelijk noodzakelijke hobbel genomen'

LEEUWARDEN - SC Cambuur speelt zondagmiddag een thuiswedstrijd tegen FC Dordrecht. In het Cambuurstadion wordt om 14.30 uur afgetrapt.

De teams kwamen elkaar tijdens de oefencampagne (foto) recentelijk nog tegen. Op 22 augustus eindigde het treffen in Leeuwarden in een 4-2 overwinning voor de geel-blauwen.

Henk de Jong na afloop van de training op vrijdagochtend: ,,Als ik terugkijk naar de wedstrijd tegen Helmond Sport, dan stonden we de tweede helft goed. Het is duidelijk dat er meer temperament in moet bij ons. Jongens moeten elkaar ook wat willen gunnen en ook dat zag ik toen terug. Misschien was die wedstrijd wel eentje waarvan we later zeggen 'daar namen we een noodzakelijke hobbel'. Als ik verder naar ons team kijk dan vind ik dat we minder goals tegen moeten krijgen, want wie de minst gepasseerde defensie heeft staat aan het eind van de rit bovenaan."

Ziekenboeg / (op de weg) terug
Stanley Akoy is vanwege een zware knieblessure nog maanden uitgeschakeld. Ragnar Oratmangoen (enkel) en  Delano Ladan (enkel) ontbreken eveneens. Ladan lijkt overigens gauw weer aan te kunnen sluiten bij de groep. Ter Heide - hij viel licht aangeslagen uit in Helmond - is waarschijnlijk wel weer inzetbaar. Maulun kan weer minuten maken.

Vermoedelijke opstelling Cambuur 
Onder voorbehoud van de coronatesten wordt zeer waarschijnlijk gestart met onderstaande elf:
Stevens, Schmidt, Mac-Intosch, Schouten, Sambissa, Hoedemakers, Jacobs, Paulissen (Maulun), Breij, Mühren, Kallon

Arbitrage
Het duel staat onder leiding van scheidsrechter Bijl.

Tekst: Henk Albers
twitter @henkalbers1970 / instagram.com/henkalbersmooifut