SC Cambuur pakt volle buit bij Helmond Sport

HELMOND - SC Cambuur boekte dinsdagavond de vierde competitiezege van het prille seizoen. In een leeg SolarUnie Stadion waren de geel-blauwen, na een zeer zwakke eerste helft, uiteindelijk met 1-5 te sterk voor de Kattenmeppers.

Vanwege de eind september aangescherpte coronamaatregelen vond de wedstrijd zonder publiek plaats. 

Wedstrijdverloop

Beide teams toonden vanaf de aftrap dadendrang. Al in de derde minuut werd door de Leeuwarders een kans gecreëerd. Op aangeven van Mitchel Paulissen kopte Michael Breij over. Drie minuten daarna schoot Karim Loukili namens de thuisclub rakelings naast. Vanaf zo ongeveer de twaalfde minuut had Cambuur duidelijk een veldoverwicht en kregen Mühren, Ter Heide en Breij (kleine) mogelijkheden. Zo rond het halfuur kropen de Helmonders uit hun schulp en werd ook tot tweemaal toe gevaar gesticht. Eerst verkleinde Stevens solide zijn doel en korte tijd later zag hij een pegel van Boyd Reith krap aan overvliegen. In de 44ste minuut ontsnapte Alec van Hoorenbeeck aan de aandacht van Erik Schouten. Van Hoorenbeeck zette de Brabantse laagvlieger brutaal - maar in die fase zeker niet onverdiend - op voorsprong: 1-0.

Met Jacobs voor Antonia werd aan de tweede helft begonnen. 

Vanaf de spelhervatting ging het tempo fors omhoog. Invaller Jamie Jacobs drukte in de 56ste én 59ste minuut flink zijn stempel op het duel. Hij nam zowel de 1-1 (assist Paulissen) als de 1-2 (assist Mühren) voor zijn rekening. Op driekwart wedstrijd namen de geel-blauwen verder afstand. Issa Kallon (assist Sambissa) haalde de trekker over: 1-3. Mühren pikte in de 70ste minuut ook een goal (assist Jacobs) mee: 1-4. In de 75ste minuut deed Paulissen (assist Korte) een duit in het Leeuwarder zakje: 1-5. Hoewel de manschappen van trainer Henk de Jong kansen op een nog grotere uitslag kregen, bleef Helmond Sport erger leed bespaard. 

Reacties na afloop
Jamie Jacobs: ,,Ik was er natuurlijk niet blij mee dat ik wissel stond. Maar snapte het wel. Het ging allemaal niet zo makkelijk als vorig seizoen. Ik was vandaag erg gebrand. Het was mooi dat ik gif in het spel kon brengen en alles lukte meteen.”
Henk de Jong: ,,Oorlog gemaakt in de rust. Eerste helft was stroperig en tweede helft werd een veel hoger tempo gespeeld. Jamie op de bank; dat moest even. Hij was zelf ook ontevreden. Druk moest er even af en… hij is er weer!”

Opstelling SC Cambuur

Stevens, Ter Heide ('50 Schmidt), Mac-Intosch, Schouten, Sambissa, Hoedemakers, Breij, Paulissen, Antonia ('46 Jacobs), Mühren, Kallon ('73 Korte)

Karakteristieken

Uitslag: 1-5 (1-0)

Scoreverloop: 1-0 Van Hoorenbeeck ('44), 1-1 Jacobs ('56), 1-2 Jacobs ('59), 1-3 Kallon ('67), 1-4 Mühren ('70), 1-5 Paulissen ('75)

Scheidsrechter Sander van der Eijk gaf geel aan Reith, Vereijken (Helmond Sport) en Sambissa (SC Cambuur). 

Aantal toeschouwers: 0

Tekst: Henk Albers
twitter @henkalbers1970 / instagram.com/henkalbersmooifut