Asieldieren van de week | Joy en Luna

LEEUWARDEN - Dierenopvang De Wissel vraagt wekelijks om uw aandacht voor asieldieren. Het gaat dit keer om Joy en Luna, die samen zijn binnengekomen vanwege persoonlijke omstandigheden van hun eigenaar.

Ze hopen een nieuw plekje te vinden, wat hopelijk niet lang hoeft te duren. Het is namelijk goed aan de zusjes te merken dat een plekje in huis toch wel iets anders is dan bij ons in de opvang. Vooral in het begin waren ze erg op hun zelf, nu ze wat langer bij ons zijn zien we ze opbloeien. Als je tegen ze begint te praten of hun naam roept kijken ze nieuwsgierig wat je komt doen.

Joy (schildpad poes) draait normaliter als eerste bij en geniet dan volop van aandacht en aaien. Ze zal in nieuwe situaties even de kat uit de boom kijken, maar zal daarna een hele lieve en aanhankelijke huisgenoot zijn. Als ze je kent dan haalt ze alles uit de kast om je kopjes te geven. Luna (zwarte poes) heeft meer tijd nodig om te wennen. Daarna wil zij ook graag aangehaald worden, gaat het toch ietsje te snel voor haar dan kruipt ze weg of kruipt achter Joy. Luna is een hele lieve poes, maar met een klein deukje in haar zelfvertrouwen. Ze zijn wel echte diva’s die graag verwend worden met eten en aandacht, na een korte wenperiode. We zien dat Luna echt steun zoekt bij Joy en we plaatsen ze uitsluitend als duo.

De zusjes zouden graag bij hun nieuwe eigenaar(s) naar buiten willen. Ze zijn gewend aan een kattenluikje. Joy en Luna zijn opgegroeid met drukke honden en kunnen heel goed met sociale honden. Ze zitten momenteel met een andere kat in de kamer, ze hebben niks met haar of tegen haar.

Mocht u interesse hebben in deze lieverds, of een van onze andere dieren dan kunt u contact opnemen via telefoonnummer 058-2664300. We zijn dagelijks bereikbaar tussen 10.00 en 12.00 uur (behalve op zondag) en van 14.00 tot 17.00 uur (behalve op woensdag en zondag). Meer informatie op de website: www.dierenopvangdewissel.nl

Wilt u een schenking doen? Dan kunt u een bedrag overmaken op rekeningnummer NL51 INGB 0000 839995 t.n.v. Stichting Dierenopvang de Wissel. De Wissel vangt zwerfdieren op uit de volgende gemeenten: Leeuwarden, Harlingen, De Waadhoeke, Vlieland en Ameland.