Iedereen Fietst: mogen wij jouw (kinder)fiets doorgeven?

LEEUWARDEN - Eén op de zeven kinderen heeft vooral om financiële redenen geen fiets. Zij komen veelal de wijk niet uit en worden beperkt in hun ontwikkeling als kind. Zowel fysiek als ook psychisch. Met een fiets kom je letterlijk en figuurlijk verder.

Het project 'Iedereen Fietst' heeft als doelstelling dat elk kind in Leeuwarden een fietst heeft om op te fietsen. Op dit moment is er een wachtlijst van 150 kinderen voor een fiets. Iedereen Fietst maakt in samenwerking met lokale werk- en leerbedrijven tweedehands fietsen gebruiksklaar. ,,Heb je een fiets die wellicht nu staat te verstoffen in de schuur en met kleine aanpassingen rijklaar is te maken? Wij geven die fiets graag door", aldus de initiatiefnemers.

Fietsen kunnen op afspraak gebracht worden naar werkplaats OudOost in Leeuwarden, van maandag tot en met donderdag (geopend van 9.00 tot 15.00 uur). Eventueel kunnen ze worden opgehaald. 

Iedereen Fietst is een initiatief van de Stichting Fietsen alle Jaren Fryslân in samenwerking met Stichting Leergeld, Kindpakket, de Fietsersbond Fryslân, VVN en de ANWB. Met de onlangs gewonnen Tour de Force Innovatieprijs 2020 ontving de stichting een bedrag als bijdrage aan de te maken kosten voor de komende jaren. Dat het geld goed wordt besteed bleek woensdag 23 september. Op die dag (foto) werden twee aangekochte gereedschapswagens bezorgd.

Voor meer informatie - of donaties - kunt u terecht op de website: www.iedereenfietst.frl.