Willeke Alberti verrast bewoners Noorderbreedte op Wereld Alzheimer Dag

LEEUWARDEN - Het is vandaag Wereld Alzheimer Dag. Speciaal op deze dag was er vanmiddag bij woonzorgcentrum Erasmus in Leeuwarden een bijzondere gast. Niemand minder dan zangeres Willeke Alberti trakteerde de bewoners op een geweldig mooi en sfeervol optreden.

Muziek is een van onze sterkste herinneringen, waardoor er ook volop is meegezongen. De bewoners van de overige Noorderbreedte-locaties werden overladen met kaarten en tekeningen. Daarmee laten we weten dat we hen niet vergeten. Het optreden van de koningin van het levenslied was bij de bewoners en medewerkers van Erasmus al heel lang een wens. Dankzij een bijdrage van de Freonen fan Erasmus, de Willeke Alberti Foundation en van Noorderbreedte werd die langgekoesterde wens vandaag werkelijkheid. Medewerkers van Erasmus legden contact met Willeke Alberti. Waarop de zangeres besloot om langs te komen in Leeuwarden op Wereld Alzheimer Dag.

Prachtige liedjes en even kennismaken
Gedurende een uur bezorgde de zangeres een warm optreden in Erasmus. Het was een feest der herkenning. Na afloop konden bewoners die dat wilden, verder kennismaken met de zangeres en samen met haar op de foto gaan. Natuurlijk gebeurde dat volgens de geldende coronamaatregelen. Voor de bewoners was de komst van Willeke Alberti onverwacht. Zij hoorden pas vanochtend dat ze zou komen. Deze verrassing, en vooral de prachtige liedjes die Willeke Alberti zong, maakten deze middag extra bijzonder. 

Rechtstreeks naar het hart
Willeke Alberti zet zich vanuit haar eigen fonds geregeld in voor mensen met dementie. Ze organiseert diverse optredens door het hele land in verzorgingshuizen. Dit doet ze niet zonder reden. Muziek gaat volgens haar rechtstreeks naar het hart en maakt geen onderscheid in leeftijd, gezondheid of beperking. Het is een taal zonder grenzen, ook wat betreft leeftijd. Muziek slaat daarom een brug tussen mensen en generaties en brengt ze samen in een gedeelde emotie, herinnering of situatie. Willeke Alberti slaat met haar optredens al sinds 2001 deze brug in woonzorgcentra in het hele land.

Wereld Alzheimer Dag
Dat ze in Erasmus optrad op Wereld Alzheimer Dag maakte haar komst extra bijzonder. Wereld Alzheimer Dag vindt elkaar jaar plaats op 21 september. Dit jaar staat de dag in het teken van ‘Jong en oud’. Noorderbreedte heeft daarom iedereen van alle leeftijden opgeroepen om alle bewoners en cliënten vandaag te overladen met extra liefde en aandacht. Er is massaal gehoor gegeven aan deze oproep met tekeningen en kaartjes die via Noorderbreedte gratis konden worden verstuurd via www.noorderbreedtepost.nl. Daarnaast hebben alle huis- en buurtkamers van de zestien locaties van Noorderbreedte een spel gekregen waarmee bewoners, vrijwilligers en medewerkers met elkaar