Cloudsurfers wint Kleine Prijs van Fryslân 2020

LEEUWARDEN - Het garagerock kwartet Cloudsurfers heeft zaterdag in Neushoorn de Kleine Prijs van Fryslân 2020 gewonnen. De band ontving een cheque van €1000,- voor deelname aan Hit The North, het coachingstraject van Eurosonic Noorderslag en de drie noordelijke popkoepels.

Bij deelname zal het bedrag nog eens worden verdubbeld door HTN. Daarnaast weet Cloudsurfers zich als winnaar van 2020 gegarandeerd van optredens op onder andere De Friese Popawards, Friese Lente en Eurosonic 2021 en 2022.

Cloudsurfers wist een van de zes finaletickets te bemachtigen tijdens de halve finale in Het Bolwerk te Sneek. De jury van de finale, bestaande uit Joey Ruchtie (Hit The North en ESNS), Peter Dijkstra (Simplon, Oerol en The Homesick) en Eva van Netten (WTTV, ETN en BlackboxRed) prees de band om haar energieke performance. Jamila mocht, met haar uitgesproken urban pop act, een werkbudget van 500,- in ontvangst nemen als de runner-up. Volgens de jury een complete productie en performance. De overige finalisten waren The All Known, Hands Off, Skyline Avenue en Dirty Robot.

Muzikanten Prijzen

De beste muzikanten van de avond mochten ieder een cheque van €100,- in ontvangst nemen. Gesponsord door en te besteden bij Keymusic Leeuwarden. De jury was unaniem over de volgende winnaars:

Muzikantenprijs Zang: Vincent Gol (The All Known)
Muzikantenprijs Drums: Sian Sterkenburg (Dirty Robot)
Muzikantenprijs Gitaar: Pieter Sloot (Cloudsurfers)
Muzikantenprijs Basgitaar: Evita Lepes (Dirty Robots)
Muzikantenprijs Overig instrument: Jamila Faber (Jamila)

Over de Kleine Prijs van Fryslân
De Kleine Prijs van Fryslân is dé talentenwedstrijd voor popmuziek in Friesland, georganiseerd door Stichting Friesland Pop. Alle Friese popartiesten mogen aan deze contest deelnemen, ongeacht stijl en genre. Elk jaar doen ongeveer 40 beginnende Friese acts mee aan de Kleine Prijs, dat zijn gemiddeld zo’n 150 tot 200 muzikanten. Door de hele provincie worden voorrondes gehouden, veelal in samenwerking met lokale jongerencentra en muziekcafés. Op die manier wordt de drempel laag gehouden voor beginnende muzikanten, die wel graag meer ervaring willen opdoen. Na elk optreden krijgen de artiesten een juryrapport mee naar huis, die vol staat met adviezen en verbeterpunten voor de toekomst. Voor de winnaars liggen er elk jaar mooie prijzen klaar, zoals werkbudgetten voor deelname aan Hit The North, apparatuur, studiotijd of een professionele videoclip en optredens op grotere podia en festivals. Recente winnaars van de Kleine Prijs van Fryslân zijn onder andere: Delore (2019), Lester Blackfield (2018), Katie Koss (2017), Pendants (2016), Abdomen (2015) en The Homesick (2014).