Herfstkuier rondom Goutum

LEEUWARDEN - Stichting Spotlights organiseert op zaterdag 26 september de Herfstkuier Leeuwarden, door en rond Goutum, ter vervanging van de op 31 mei geannuleerde Lente Licht Loop.

De Herfstkuier is een onveranderd leuke en afwisselende tocht met meerdere wandelafstanden voor jong en oud. Zo is er een fotopuzzeltocht van 2,5 km en zijn er wandelafstanden van 5, 10, 15 en 21 kilometer.

De opbrengst van deelname aan de wandelroute komt ten goede aan Stichting Spotlights ten behoeve van organisatie van gratis evenementen voor kinderen op het gebied van cultuur, sport en actieve vrijetijdsbesteding.

Marcel Weijers is initiatiefnemer van de Herfstkuier Leeuwarden. Hij vertelt: ,,Gelukkig mogen we, rekening houdend met de maatregelen, weer wandelen. En net als vorige keer gaan de wandelroutes door en om Goutum en zullen er verrassende plekjes onderdeel van de routes zijn”.

De start en finish van de Herfstkuier is bij Dorpshuis Ien & Mien. Na de tocht is er nog een mogelijkheid voor de wandelaars om nog wat na te genieten onder het genot van een drankje en een hapje, uiteraard volgens de geldende regelgeving.

,,We hopen op goed weer en zien de wandelaars graag tegemoet. Wandelaars die zich voor de editie in mei hadden aangemeld lopen ter compensatie van de geannuleerde tocht nu vanzelfsprekend gratis mee”, besluit Weijers.

Meer informatie over de Herfstkuier en de aanmeldmogelijkheid voor deelname kunt u vinden op de website: www.stichtingspotlights.nl/wandeltochten