Asieldier van de week | Tosun

LEEUWARDEN - Dierenopvang De Wissel vraagt wekelijks om uw aandacht voor asieldieren. Het gaat dit keer om Tosun, een Golden Retriever reu van bijna negen jaar.

Hij is samen met zijn honden-huisgenoot wegens tijdgebrek afgestaan, maar helaas blijkt dat deze twee regelmatig ruzie maken, en ook steeds serieuzer. Vandaar dat Tosun op zoek is naar een eigen plekje.

Tosun is een echte Golden Retriever: vriendelijk, vrolijk, blij en een allemansvriend. Hij geniet van aandacht, maar kan ook lekker op zichzelf ergens liggen te slapen. Wegens gezondheidsproblemen bij de eigenaar was er steeds minder tijd voor hem en kreeg hij steeds minder aandacht en privileges. Dat is niet alleen sneu geweest voor zijn mentale welzijn, maar ook voor zijn mooie blonde lokken. Zijn vacht werd niet meer goed verzorgd en is er, voordat hij naar het asiel kwam, nog snel even helemaal afgeschoren door de eigenaar. Er was volgens haar niets meer aan te redden.

Deze lieve senior is toe aan pensioen, maar is zeker nog niet uitgeteld! Er zit heus nog wat energie in hem en hij geniet van een wandeling of een omheinde plek waar hij heerlijk kan snuffelen. Hij kan prima wandelen aan de lijn. Loslopen is niet echt een goed idee: hij staat niet heel goed onder appel en kan dan helemaal zijn eigen weg gaan! Daarom raden we aan hem buiten aan de lijn uit te laten, en in een grote omheinde tuin lekker los te laten lopen.

Katten is hij niet gewend. We plaatsen hem daarom liever niet bij katten. Andere honden ontmoeten aan de lijn stuit op veel geblaf. Liever loopt hij op plaatsen waar hij weinig honden tegen hoeft te komen. Hij kon best heftig reageren op zijn hondenmaatje, en het lijkt er echt op dat Tosun liever niet met een andere hond samenwoont. We zoeken daarom een een huishouden voor hem waar hij het enige dier in huis is. Tosun zoekt een fijn pensioen waar hij overladen wordt met aandacht en weinig alleen thuis hoeft te zijn. Een plekje waar hij rust kan vinden en ook ongestoord zijn tukjes kan doen. Rennen achter de bal aan is niet meer zijn ding, maar lekker rustig spelen, slepen en happen met zijn bal doet hij nog altijd graag.

Mocht u interesse hebben in deze lieverd, of een van onze andere dieren dan kunt u contact opnemen via telefoonnummer 058-2664300. We zijn dagelijks bereikbaar tussen 10.00 en 12.00 uur (behalve op zondag) en van 14.00 tot 17.00 uur (behalve op woensdag en zondag). Meer informatie op de website: www.dierenopvangdewissel.nl

Wilt u een schenking doen? Dan kunt u een bedrag overmaken op rekeningnummer NL51 INGB 0000 839995 t.n.v. Stichting Dierenopvang de Wissel. De Wissel vangt zwerfdieren op uit de volgende gemeenten: Leeuwarden, Harlingen, De Waadhoeke, Vlieland en Ameland.