Petra Koppe dingt mee naar titel 'Schuldhulpverlener van het jaar'

LEEUWARDEN - Petra, werkzaam bij Kredietbank Nederland, werd eind augustus genomineerd. Of ze deze prachtige titel wint, zal op 28 september bekend worden gemaakt tijdens het Online congres intensivering armoede- en schuldenaanpak. U kunt nog op haar stemmen.

Deze verkiezing wordt sinds 2018 georganiseerd door de organisatie Schouders Eronder, een samenwerkingsverband tussen Divosa, Landelijke Cliëntenraad, NVVK, Sociaal Werk Nederland en VNG.

Petra Koppe werkt sinds 2009 bij de Kredietbank en houdt zich voornamelijk bezig met Crisis Interventie. Dit richt zich onder andere op het voorkomen van woningontruimingen. Petra: ,,Schuldhulpverlening is een prachtig beroep, waarin ik mij als een vis in het water voel. Ik houd ervan om orde te brengen in papieren en om de juiste hulpverlening in te schakelen. Als iemand schulden heeft en er een oplossing voor komt, word ik daar blij van! Ik zeg altijd: financiële rust geeft emotionele rust. In de twaalf jaar dat ik werk als schuldhulpverlener is mijn ervaring dat schulden (bijna) nooit alleen komen. En als de financiële problemen aangepakt worden, wordt de oplossing van problemen op andere gebieden vaak sneller bereikt. Samenwerken met alle hulpverlening is daarin belangrijk."

De coronacrisis dreigt voor veel Nederlanders (ook) uit te lopen op een financiële crisis. Velen zijn hun baan kwijtgeraakt en kunnen niet meer aan de maandelijkse betalingsverplichtingen voldoen. Onderzoek wijst uit dat het gemiddeld vijf jaar duurt voordat iemand met schulden zich meldt bij een organisatie die daarmee kan helpen. Petra: ,,Juist voor deze mensen is het heel belangrijk dat zij al in een vroeg stadium hulp vragen bij het oplossen van hun financiële problemen. Hoe eerder ze dat doen, des te kleiner de problemen zullen blijven.“

Als Petra de titel wint, mag ze gedurende een jaar haar vakgebied vertegenwoordigen, bijvoorbeeld tijdens landelijke bijeenkomsten. Ook mag ze een geldbedrag doneren aan een (regionaal) schuldhulpverleningsproject. Hiervoor vraagt zij de hulp van de lezers van dit weekblad. Kent u een project dat volgens u meer aandacht verdient? Laat het vooral weten! Wie weet neemt Petra contact op om het project nader te bespreken.

Practische informatie
Een stem uitbrengen op Petra kan via: schouderseronder.nl/genomineerden.
Contact met Petra opnemen kan middels e-mail: PKoppe@kbnl.nl.