Kinderboekenweek 2020: En toen?

LEEUWARDEN - Het is van 30 september tot en met 11 oktober Kinderboekenweek. Dit jaar staan de tien toffe dagen in het teken van geschiedenis. Onder het motto En toen? organiseert dbieb verschillende jeugdactiviteiten waarbij kinderen van 6 tot 12 jaar ‘terug in de tijd’ gaan.

Thuis genieten van ‘Hakim op z'n best’

Ken je Hakim van Sesamstraat? Met Hakim kun je lachen! Het is steeds weer een verrassing waarmee hij aan komt zetten. Of het nu iets geks is uit de sprookjes van duizend en een nacht of iets geestigs met stoere cowboys en indianen: het is een feest als Hakim is geweest! Deze interactieve online show volg je thuis vanuit je luie stoel, samen met je familie. Zondag 4 oktober, 10.30 uur & 13.30 uur, thuis online te volgen, alle leeftijden.

Maak je eigen tijdcapsule

In deze gratis workshop maak je je eigen tijdcapsule. Een doosje gevuld met voorwerpen en informatie over jezelf en hoe de wereld er op dit moment om jou heen uit ziet. Je schrijft over wie je bent, de wereld van nu, en wat je allemaal meemaakt. En je stopt er allemaal dingen in. Thuis mag je de tijdcapsule op een goede verstopplek opbergen. Over 10 jaar mag hij pas weer open! Zondag 18 oktober, 14.30-15.30 uur, dbieb Leeuwarden, 9-12 jaar.

Speurtocht Hadden de Grieken al raketten

Je hebt geen tijdmachine nodig om andere tijden te ontdekken. Ga in de Kinderboekenweek mee terug in de tijd met de allerleukste kinderboeken. In dbieb kun je op stickerspeurtocht door de tijd. Of doe de opdrachten, puzzels en spelletjes uit het doe-boekje ‘Tijdreizen’ en ontdek welke tijd het best bij jou past! Van woensdag 30 september tot en met zondag 11 oktober, tijdens openingstijden, in alle vestigingen, 8-12 jaar.

Interactieve tentoonstelling Stap in een andere tijd

Hoe zou het voelen om een holbewoner te zijn? Of in de middeleeuwen te leven? In deze interactieve tentoonstelling, gemaakt door studenten van de opleiding docent Beeldende Kunst en Vormgeving (NHL Stenden Hogeschool) ga je mee naar een plek waarin je heel iemand anders bent. Van donderdag 1 oktober tot en met zondag 11 oktober, tijdens openingstijden, in alle vestigingen, 5-10 jaar.

Kindervoorstelling ‘Flatkat’

In Burgum kunnen kinderen en hun ouders, op woensdag 14 oktober, genieten van een spannende, ontroerende en hilarische vertelvoorstelling door acteur Harro van Lien. Timo woont in een flat. Zijn beste vriend is buurkat Monnamoer. Op een dag komt mevrouw Milèn van de dierenopvang Monnamoer ophalen om hem te genezen van een onduidelijke ziekte. Dan hoort Timo een telefoongesprek wat hij nooit had mogen horen. Vanaf dat moment vecht hij voor het leven van zijn vriend, terwijl de tijd wegtikt en niemand hem gelooft.

Over de Kinderboekenweek

De Kinderboekenweek is de grootste leesbevorderingscampagne voor kinderen in Nederland en vindt van woensdag 30 september tot en met zondag 11 oktober plaats. Op grote schaal haken bibliotheken, het onderwijs, boekhandels en culturele centra in op het thema ‘En toen?’. Het Kinderboekenweekgeschenk, dit jaar geschreven door Arend van Dam, wordt door de boekhandel cadeau gedaan bij besteding van ten minste €12,50 - aan kinderboeken. Het Prentenboek is dit jaar geschreven door Mylo Freeman.

Informatie en aanmelden

Wie de voorstellingen of de workshops in dbieb wil bijwonen, kan voor meer informatie en aanmelding terecht op de website: dbieb.nl/kinderboekenweek.