Marlijn Weerdenburg in De Harmonie

LEEUWARDEN - Ze bekeek alle hoeken van de theaterwereld, maar voor de veelzijdige Marlijn Weerdenburg blijft theater en zang de combinatie die haar hart sneller laat kloppen. De afgelopen jaar was ze veel te zien op tv, tegenwoordig presenteert ze MolTalk na Wie is de Mol.

Nu is het dus tijd om haar droom in vervulling te laten gaan: Marlijn Zingt. Op vrijdag 2 oktober speelt ze haar theater voorstelling in De Harmonie.

Marlijn Zingt is een openhartige voorstelling waarin Marlijn zingt en vertelt over het leven. Hoe het moederschap haar richting en kracht gaf en hoe de ziekte van haar vader haar hele wereld op z’n kop zette. Met teksten en muziek van onder meer Paul de Munnik, Herman van Veen, Bertolf, Daniel Lohues en Izaline Calister.

Marlijn kon als baby bij wijze van spreken eerder zingen dan praten. Zichzelf in slaap neuriënd droomde Marlijn van een carrière als zangeres; optreden in theater Carré, applaudisserend publiek en vooral dat gelukzalige gevoel van doen waar je hart ligt. Wie anders dan Herman van Veen zou snappen hoe dat voelt? Na het conservatorium kreeg ze de kans om bij hem stage te lopen en zag ze waar het écht om ging en wat ze, vond ze, nog niet kon; een verhaal vertellen, een persoonlijk verhaal, iets om mensen mee te raken. Ze besloot vervolgens naar de Amsterdamse Toneelschool en Kleinkunstacademie te gaan om deze kunst onder de knie te krijgen.

Marlijn speelde in diverse voorstellingen en zette tegelijkertijd ook stappen in de muziekwereld. Samen met Helge Slikker vormde ze het duo Miss Molly and Me en bracht ze meerdere albums uit.

Na diverse acteer- en presentatieklussen begon het bij Marlijn toch weer te kriebelen en kwamen haar vroegere dromen over een carrière als zangeres terug. Met behulp van onder andere Daniel Lohues, Izaline Calister, Bertolf, Renske Taminiau, haar oude meester Herman van Veen en meester van de ATKA, Paul de Munnik, ontstond haar solo debuutalbum waarin verhaal en stem eindelijk bij elkaar komen: MARLIJN.

Haar voorstelling Marlijn Zingt is grotendeels gebaseerd op dit unieke album. Live te zien op vrijdag 2 oktober in De Harmonie. Kijk voor meer informatie op de website: harmonie.nl.