SC Cambuur verspeelt wederom punten in Oss

OSS - SC Cambuur heeft aan een uitduel met TOP Oss weer geen zege over weten te houden. In het Frans Heesenstadion kwamen de Leeuwarders niet verder dan een 2-2 gelijkspel tegen Tot Ons Plezier Oss.

Op 17 januari van dit kalenderjaar bleven zelfs alle punten, toen middels een 3-2 uitslag, in Brabant. Bovendien liepen de manschappen van trainer Henk de Jong al voor de tweede keer (op rij) in deze prille competitie averij op. Vorige week werd thuis met 0-2 van Go Ahead Eagles verloren.

Wedstrijdverloop

SC Cambuur startte belabberd en moest al vroeg in de achtervolging. Olivier Rommens verzilverde in de zevende minuut de eerste de beste kans namens de thuisploeg: 1-0. Op het kwartier had de gelijkmaker moeten vallen. Issa Kallon ging echter voor eigen succes en zag daarbij de uitstekend positie kiezende Robert Mühren over het hoofd. Kallon faalde schromelijk in de afwerking. In de twintigste minuut ontbeerde het Robin Maulun aan een fractie geluk. De middenvelder zag een schot via binnenkant paal het veld inketsen. Nog voor de pauze paste Henk de Jong twee wissels toe: Doke Schmidt en Sven Nieuwpoort werden naar de kant gehaald voor respectievelijk Ragnar Oratmangoen en Erik Schouten. Laatstgenoemde maakte derhalve zijn rentree in de hoofdmacht na een enkelblessure. De omzetting sorteerde snel effect. In de laatste drie minuten van de eerste helft bogen de geel-blauwen de achterstand om in een voorsprong. Oratmangoen tekende voor 1-1, waarna Mühren vanaf de penaltystip voor de 1-2 ruststand zorgde. 

Zonder nieuwe wijzigingen werd aan de tweede helft begonnen.

Rond de 55ste minuut ontsnapten de Leeuwarders - na een scrimmage in de doelmond - aan de 2-2. Het bleek een voorbode van wat ging komen want in de 59ste minuut bracht Jarni Koorman de Ossenaren alsnog op gelijke hoogte. SC Cambuur kreeg daarmee - terecht - het deksel op de neus gelet op het zeer zwakke spel. Met een kwartier te gaan leek de 3-2 in de maak. Sonny Stevens kwam echter geweldig uit en weerhield Trevor David van scoren. Een dubbele wissel in de 78ste minuut bracht geen soelaas. Sterker nog, Stevens was in de voorlaatste minuut opnieuw alert - waarmee andermaal een achterstand werd voorkomen. De manschappen van trainer Henk de Jong mochten derhalve niet eens klagen met een punt in Brabant. 

Reacties na afloop

Stevens: ,,Blij dat ik een punt kon redden vandaag. Het was slecht en dat - en dan ben ik helemaal niet arrogant richting TOP Oss - mag ons hier niet gebeuren. In ons normale doen horen we hier te winnen."
Schouten over zijn rentree: ,,Ze hadden op dat moment iedereen kunnen wisselen voor mij en Ragnar.  Ik was liever op de bank gebleven met een driepunter. Dit was gewoon slecht en hier moeten we het goed met elkaar over hebben. Fysiek ging het overigens prima met me. Maar ik baal."
Oratmangoen, hij verzwikte zijn enkel bij het maken van de 1-1 en moest snel na rust afhaken: ,,Het lijkt mee te vallen, ik denk dat ik volgende week gewoon kan spelen."

Opstelling SC Cambuur

Stevens, Schmidt ('38 Oratmangoen, '57 Breij), Mac-Intosch ('78 Van der Kaap), Nieuwpoort ('38 Schouten), Ter Heide, Hoedemakers, Jacobs ('78 Korte), Maulun, Kallon, Mühren, Antonia

Karakteristieken

Uitslag: 2-2 (1-2)

Scoreverloop: 1-0 Rommens ('7), 1-1 Oratmangoen ('42), 1-2 Mühren ('45/pen.), 2-2 Koorman ('59)

Scheidsrechter Blank gaf geel aan Roosken (TOP Oss) en Hoedemakers, Mac-Intosch (SC Cambuur). 

Aantal toeschouwers: 500?

Tekst: Henk Albers
twitter @henkalbers1970 / instagram.com/henkalbersmooifut