Clinic Henk de Jong bij MKV '29 zeer geslaagd

LEEUWARDEN - Cambuur-trainer Henk de Jong verzorgde zaterdagmiddag bij MKV '29 een clinic voor de jeugd. Bij aanvang (rond 14.00 uur) waren ruim zestig jongens en meisjes present voor leuke voetbal spelletjes, zoals onder meer levend tafelvoetbal, Big Balls, dribbel koning en 'hak um erin'.

Tussen de spelletjes door was De Jong de gangmaker en motiveerde hij iedereen om zijn of haar beste oefening te laten zien. Daarnaast liet de eindverantwoordelijke van SC Cambuur niet na om hier en daar een veter te strikken bij de allerkleinsten.

Tijdens de pauze waren er voor de jeugd, de spelers van het eerste van MKV ’29 en alle andere vrijwilligers poffertjes, broodjes knakworst, fruit en drinken, om de batterij even helemaal op te laden.

Om 17.00 was er nog een heuse persconferentie met Henk de Jong en Jan Hankel, trainer van de hoofdmacht van MKV ’29. Een teleurstellend antwoord was er voor een van de meisjes op de vraag of er ooit een vrouw in het eerste van SC Cambuur kan spelen. De Jong: ,,Dat zie ik niet zomaar gebeuren. Maar als je heel veel blijft trainen en oefenen, kan je veel bereiken." De laatste opdracht aan beide trainers was duidelijk: promotie.