Kinderboekenweek in De Harmonie

LEEUWARDEN - De populaire voorstelling ‘Over een kleine mol die wil weten wie er op zijn kop gepoept heeft' (2+) keert wegens groot succes terug naar Stadsschouwburg De Harmonie.

Als geen ander weet Meneer Monster kinderboeken op het podium tot leven te wekken. Na een uitverkochte voorstelling in 2018 kun je op woensdag 30 september (tijdens de Kinderboekenweek) opnieuw genieten van deze geweldige productie van Meneer Monster in De Harmonie.

Het gezelschap Meneer Monster is onder meer bekend van de hitvoorstellingen ‘De Gruffalo’ en ‘De Waanzinnige Boomhut van 13 Verdiepingen (winnaar Zilveren Krekel 2018 en de ZAPP Theaterprijs 2018)’. Wereldwijd zijn er al meer dan twee miljoen exemplaren van het prentenboek ‘Over een kleine mol…’ verkocht. Dat de mol met poep op zijn hoofd nog steeds niet aan kracht heeft ingeboet mag blijken uit het feit dat het boek al jarenlang tot de best verkochte prentenboeken in Nederland behoort. De theatervoorstelling gebaseerd op het boek, is net zo populair!

Ook de voorstelling ‘Robbie en Roef’ (4+) is op woensdag 30 september te zien in De Harmonie. Deze voorstelling is speciaal gemaakt voor de Kinderboekenweek van dit jaar. ‘Robbie en Roef’ is gebaseerd op het nieuwe boek van de populaire prentenboekenmaakster Mylo Freeman. Een avontuur over vriendschap, verbinding én elkaar kwijtraken. Robbie en Roef zijn onafscheidelijk, ze spelen altijd samen, dragen dezelfde kleren, hebben hetzelfde haar en hun eigen taal. Voor hen is er geen twijfel, ze zijn een tweeling. Maar waarom geloven andere mensen/kinderen dat nou niet?

Voorafgaand aan de voorstelling ‘Robbie en Roef’ is er een gratis randprogramma, gemaakt door studenten van het Friesland College D’Drive (opleiding Artiest theater). Kom dus iets eerder naar de voorstelling, dan kun je gratis mee op avontuur door De Harmonie! Elk jaar gebeurd er op 30 september iets bijzonders in De Harmonie, de geschiedenis komt dan tot leven. Twee bewakers nemen je mee door het gebouw op een interactieve tocht langs verschillende tijdperken. Tijdens deze tocht kom je personages tegen die vast zitten in de tijd en ze kunnen jouw hulp goed gebruiken! Help je de bewakers om alles tot een goed eind te brengen?

Tickets voor ‘Over een kleine mol…’ en ‘Robbie & Roef’ zijn nu in de verkoop. De volledige najaarsprogrammering van De Harmonie gaat op vrijdag 18 september om 12.00 uur in de verkoop via harmonie.nl.