Asieldier van de week | Jopie

LEEUWARDEN - Dierenopvang De Wissel vraagt wekelijks om uw aandacht voor asieldieren. Het gaat dit keer om Jopie, een rustige, lieve en wat onzekere poes van vijf jaar.

Hier in de opvang is het toch heel anders dan een plekje op de (venster)bank in een eigen huis. Dat ze moet wennen, dat merken we goed aan haar. Ze is nog wat teruggetrokken en je moet in het begin even wat geduld met haar hebben. In de kattenkamer zit ze nog wat verstopt, maar na rustige benadering wil ze wel geaaid worden. Gaat het wat te snel dan kruipt ze wat ineen of loopt ze het liefst weg. Momenteel zit ze met een vrolijke poes in de kamer, dit gaat onderling goed. Als deze te enthousiast wordt trekt Jopie zich liever nog wat terug.

Jopie heeft samengewoond met een kleine hond, ze zou geplaatst kunnen worden bij honden die katten zijn gewend. Jopie kan goed overweg met katers, met poezen wisselt het heel erg.

Heeft u wat geduld, dan verwachten we dat er een erg lieve poes tevoorschijn komt als ze gewend is. Als het ijs gebroken is dan zie je een poes die erg graag aandacht krijgt, kopjes geeft en bij je wil zijn. Voor Jopie zoeken we dan ook een wat rustiger huishouden waar ze de tijd krijgt om te wennen, en waar ze omringd wordt door liefde en gezelligheid.

Hebt u voor deze lieve poes een plekje wacht dan niet langer en kom langs om kennis te maken met Jopie.

Mocht u interesse hebben in deze lieverd, of een van onze andere dieren dan kunt u contact opnemen via telefoonnummer 058-2664300. We zijn dagelijks bereikbaar tussen 10.00 en 12.00 uur (behalve op zondag) en van 14.00 tot 17.00 uur (behalve op woensdag en zondag). Meer informatie op de website: www.dierenopvangdewissel.nl

Wilt u een schenking doen? Dan kunt u een bedrag overmaken op rekeningnummer NL51 INGB 0000 839995 t.n.v. Stichting Dierenopvang de Wissel. De Wissel vangt zwerfdieren op uit de volgende gemeenten: Leeuwarden, Harlingen, De Waadhoeke, Vlieland en Ameland.