Friese karateleraren voltooien pittige opleiding

LEEUWARDEN/DRACHTEN – De Friese karatewereld is sinds zaterdag twee volledig gediplomeerde karateleraren rijker: Erik Stok van Tensho Karate-do in Leeuwarden en Michiel Commandeur van Kaihatsu Karate-do in Burgum.

Beide heren hebben het diploma Leraar Karate-do niveau 4 in ontvangst genomen, na een gedegen opleiding bij de Karate-do Bond Nederland.

De opleiding tot Leraar Karate-do niveau 4 is de hoogst mogelijke lerarenopleiding van de Karate-do Bond Nederland. De opleiding is geaccrediteerd door NOC*NSF. Tijdens de opleiding leren cursisten op hoog niveau lesgeven, coachen, bewegingsanalyse, trainingsleer en nog veel meer.

Erik Stok en Michiel Commandeur hebben in de afgelopen jaren ook de twee vooropleidingen Dojo-assistent en Assistent-leraar Karate-do met succes afgerond. Al met al hebben ze daarmee elk een leertraject van ongeveer tien jaar doorlopen, met als bekroning nu dus het diploma Leraar Karate-do niveau 4.

,,Door deze opleidingen hebben we waanzinnig veel bagage gekregen voor leuk en verantwoord lesgeven in karate. Zo kunnen we onze leerlingen optimaal begeleiden op het mooie pad dat karate is”, vertelt Michiel Commandeur.

Erik Stok vult aan: ,,Tijdens deze niveau-4-opleiding hebben we ons ook gericht op specifieke doelgroepen, zoals leerlingen met een autisme-spectrum-stoornis of ADHD. Ook voor die doelgroepen kunnen we een veilige leeromgeving bieden.”