Fietsclub Stiens organiseert juweel van een tocht

STIENS - Fietsclub Stiens kondigt aan dat er op 12 september alle reden is om vanuit Stiens te gaan fietsen. De tocht met de naam 'De Juweel' wordt die dag georganiseerd en FTC Stiens wil die naam eer aan doen.

Gepijlde routes - over verschillende afstanden - zullen uit worden gezet.

Er is een route van 50 kilometer die goed te doen is voor E-bikers en deelnemers op ‘gewone’ fietsen. De langere routes van 100, 110 en 140 kilometer zijn vooral geschikt voor racefietsers of hardfietsers. Deze langere routes gaan richting Blauhûs, waar een stempelpost is. De tochten leiden je over oude dijkweggetjes en door prachtige dorpen, waar Friesland zo rijk aan is. Friesland is de provincie met de meeste kleine dorpen. Overal waar je bent zie je minstens enkele kerken boven de terpen uitsteken.

Er kan gestart worden vanaf 8.00 uur vanuit Eetcafé De Kern, aan de Smelbrêge 3 te Stiens. Voor de lange tochten sluit de inschrijving om 10.00 uur. Voor de tocht van 50 kilometer kan men tot 12.00 uur inschrijven. Kosten deelname: €6,- aan de start, voorinschrijvers betalen €5,- (Scan&Go,) NTFU-leden €4,- en FTC Stiens leden doen gratis mee. Bij de inschrijving ontvangt ieder deelnemer een luxe pen met inscriptie. De pen moet gebruikt worden bij de inschrijving.

De Gemeente Leeuwarden heeft de juiste vergunningen verstrekt. Dit houdt onder meer in dat het corona-protocol dat wordt gehanteerd is goedgekeurd. Deelnemers, die met de auto komen, worden uitdrukkelijk verzocht niet te parkeren in het winkelgebied in het centrum van het dorp. Elders is ruimte genoeg. Alle informatie over de tochten - waaronder de routes -  is te vinden op de website: fietsclubstiens.nl en op fietssport.nl (toertochten).

In de afgelopen maanden zijn meer mensen gaan fietsen. Sommigen hebben hun racefiets opgepoetst of hebben er zelfs een aangeschaft. FTC Stiens hoopt dat die mensen zo enthousiast zijn geworden dat ze ook lid worden van FTC Stiens. Naast het lidmaatschap van de club ben je dan ook lid van de Nederlandse Toerfiets Unie (NTFU). De voordelen zijn onder andere een goede verzekering voor je fiets en jezelf, kortingen bij toertochten en deelname aan clubtochten en -activiteiten. Meer informatie over het lidmaatschap is te vinden op de website van FTC Stiens.