Fries Amateur Kampioenschap golf bij De Groene Ster

LEEUWARDEN - Het Fries Amateur Kampioenschap (FAK) golf wordt op zondag 6 september vanaf 10.30 uur gespeeld op de baan van Leeuwarder Golfclub De Groene Ster.

De golfsport is populairder dan ooit. Dat merken de Friese golfclubs aan het duidelijk groeiende ledental. Ook vanwege het coronavirus gaan steeds meer mensen golfen, want met de huidige maatregelen (anderhalve meter afstand) is dat bij deze sport juist geen probleem. Je bent natuurlijk ook nog eens in de gezonde buitenlucht. 

Bij het jaarlijkse Fries Amateur Kampioenschap strijden zes golfverenigingen om de titel beste Friese club. De clubs Ameland, Gaasterland (Oudemirdum), Heidemeer (Heerenveen), Lauswolt (Beetsterzwaag), St. Nicolaasga en De Groene Ster (Leeuwarden) worden elk vertegenwoordigd door zes mannen en zes vrouwen.

Naast de wisseltrofee - het 'Ulebord' - voor beste golfclub van de provincie zijn er tevens individuele titels te behalen voor sterkste man en vrouw van het toernooi. De spelvorm is strokeplay, waarbij het doel is om met zo weinig mogelijk slagen de 18 holes te spelen. De Leeuwarder golfclub is titelverdediger.

Kijk voor meer informatie op de website: leeuwardergolfclub.nl.