Het T-shirt versus het longsleeve shirt

Aangeboden door: ShirtsofCotton.com

Zowel het heren T-shirt als het longsleeve shirt zijn essentials in elke kledingkast, maar het T-shirt blijft veel meer gedragen dan het longsleeve shirt. Waarom?

Nochtans kunnen beide kledingstukken zowel zakelijk, casual als onder een overhemd worden gedragen. Lees hier alles over het verschil tussen T-shirts en longsleeve shirts.

Een T-shirt kent iedereen, niet?

Het T-shirt is waarschijnlijk het meest gedragen en meest populaire kledingstuk van de laatste decennia. Het T-shirt is een simpel kledingstuk voor het bovenlichaam. Het wordt gedragen door mannen en vrouwen, jong en oud. Een T-shirt bestaat in verschillende stoffen en kleuren, met ronde hals of V-hals. Het T-shirt bevat geen rits of knopen en wordt over het hoofd getrokken.

Wat is een longsleeve nu precies?

De longsleeve is een benaming voor een shirt met lange mouwen. Dat hoeft niet noodzakelijk een T-shirt te zijn, want er zijn bijvoorbeeld ook overhemden en poloshirts met lange mouwen. De longsleeve werd uitgevonden om verschillende redenen. Zo was een gewoon T-shirt te koud om in de herfst of de winter te dragen. Bovendien hadden mensen behoefte aan een T-shirt dat te dragen was bij minder mooi weer, zonder daar telkens een trui over te moeten dragen.

Wat zijn de voordelen?

Longsleeves hebben zo hun voordelen. Zo zijn ze ideaal voor de iets frissere zomerdagen. Zo kun je genieten van het comfort van een T-shirt, zonder dat je kou moet lijden of een trui met je mee moet zeulen. Daarnaast kunnen ze ook in de winter ideaal zijn, vooral als onderkleding. Longsleeves houden immers goed de warmte vast, waardoor je niet snel kou zult hebben. Tot slot zijn longsleeves ook ideaal om onder een overhemd te dragen. Zo zie je de lijn van de mouw van je T-shirt niet meer.

Voor welk materiaal ga ik best?

Zowel longsleeves als T-shirts met korte mouwen worden van katoen gemaakt. Er zijn T-shirts die gemaakt zijn van 100 procent katoen, maar je ziet ook steeds vaker elastaan/katoenen T-shirts of bamboe/katoenen T-shirts. Die laatste twee soorten hebben iets meer ‘rek’ en sluiten daardoor iets beter aan om het lichaam. T-shirts en longsleeves van 100 procent katoen worden minder vaak gedragen, omdat ze na enige tijd beginnen te slobberen. Vooral voor longsleeves is dit niet prettig. Het toevoegen van 5 procent elastaan kan daar verandering in brengen en ervoor zorgen dat er voldoende stretch op het shirt zit.

Waar koop je ze?

Er zijn tal van winkels en webshops waar je T-shirts en longsleeve T-shirts kunt kopen. Bijna elk merk of kledingwinkel heeft er wel enkele liggen. Ons oog is gevallen op de webshop ShirtsofCotton.com. Deze T-shirts worden gemaakt van 200 grams katoen, wat je ook voelt wanneer je de T-shirts draagt. Bovendien zijn de T-shirts voorgewassen en voorgekrompen, wat de krimp van het T-shirt minimaliseert. Daarnaast zijn deze T-shirts net wat langer gemaakt, waarvoor ze bij uitstek geschikt zijn om ze als ondershirts te dragen. De T-shirts zullen de gehele dag fijn in de broek blijven zitten.