Cambuur besluit oefencampagne met thuiszege

LEEUWARDEN - SC Cambuur heeft de laatste wedstrijd in de voorbereiding op het seizoen 2020-2021 in winst om weten te zetten. De geel-blauwen bleken met 4-2 te sterk voor een zeer zwak FC Dordrecht.

Sandor van der Heide had de eindverantwoording bij de Leeuwarders. Henk de Jong bekeek namelijk de verrichtingen van NEC, de tegenstander van volgende week, tegen RKC. 

Wedstrijdverloop

Een stormloop op het doel van de bezoekers leverde meteen een aantal kansen op. In de derde minuut was het daadwerkelijk raak. Op aangeven van Jarchinio Antonia opende Robin Maulun het bal: 1-0. In de elfde minuut moest Sonny Stevens voor het eerst handelend optreden. De keeper kende echter weinig moeite met een afzwaaier van Nelson Amadin. Voorts lieten de geel-blauwen meer dan een handvol riante mogelijkheden onbenut, waardoor de zeer zwak spelende Schapenkoppen op wonderlijke wijze in de wedstrijd bleven. In de 35ste minuut haalde Kallon - hij had tot op dat moment de meeste kansen gemist - de trekker wél over: 2-0. Cambuur verzuimde voor de pauze verder uit te lopen. 

Dertig tellen na de spelhervatting mocht Ragnar Oratmangoen aanleggen, maar zijn uithaal zeilde naast. Vier minuten later schoot Oratmangoen vanuit riante positie recht op de keeper. Op het uur viel uit het niets de aansluitingstreffer. Jaron Vicario verzilverde daarmee de eerste de beste kans van de Dordtenaren na rust: 2-1. Het werd in de 71ste minuut nog gekker. Na een overtreding in de '16' van Cambuur kende arbiter Cantineau de bezoekers een penalty toe. Nikolas Agrafiotis faalde niet: 2-2. De Leeuwarders worstelden rond en na de gelijkmaker lange tijd vooral met zichzelf, en maakten er een rotzooi van. De 2-3 had in die fase zelfs kunnen vallen. De geel-blauwen herstelden zich echter in de 83ste minuut; Robert Mühren was het eindstation van een geweldig mooie aanval: 3-2. In de slotminuut bepaalde Giovanni Korte de einstand op 4-2.

Reactie Sandor van der Heide: ,,We hadden voor rust natuurlijk met 5-0 voor moeten staan. Wat er gebeurde in de fase na de 2-1 mag niet. We zakten toen door de ondergrens." 

Opstelling SC Cambuur

Stevens, Ter Heide, Van der Kaap, Nieuwkoop ('27 Schmidt), Bangura, Hoedemakers ('86 Paulissen), Jacobs ('68 Breij), Maulun, Antonia ('68 Korte), Mühren, Kallon ('36 Oratmangoen)

Karakteristieken

Uitslag: 4-2 (2-0)

Scoreverloop: 1-0 Maulun ('3), 2-0 Kallon ('35), 2-1 Vicario ('61), 2-2 Agrafiotis ('71/pen.), 3-2 Mühren ('83), 4-2 Korte ('90)

Scheidsrechter Luca Cantineau gaf geel aan Bangura, Breij (SC Cambuur)

Tekst: Henk Albers
twitter @henkalbers1970 / instagram.com/henkalbersmooifut