De historie van Citroën, al 101 jaar divers

Aangeboden door: Wensink

Citroën is een ontzettend divers merk waarvan weinig mensen écht de historie kennen. Er zijn vele oudere modellen in omloop. Denk aan de ‘eend’, ook wel de Citroën CV2 genoemd. Deze auto is ooit gemaakt met de bedoeling dat boeren hun eieren konden vervoeren, zonder ze te breken. Of de Citroën SM, waarvan er maar 98 in Nederland op de weg reden.

Het merk Citroën is in 1919 opgericht door André Citroën, zoon van de Nederlandse diamanthandelaar Levie Citroën. De allereerste auto die Citroën produceerde heette de ‘Type A’. Deze wagen was geschikt voor vier personen en had maar liefst 10(!) PK onder de motorkap. De fabrieken van Citroën produceerden destijds 10.000 auto’s per jaar. Dat waren hele grote cijfers voor die tijd. Sindsdien is Citroën steevast doorgegaan met het produceren van échte Franse auto’s en is het een gevestigd merk over de hele wereld.

Bij Wensink Citroën snappen we dat je auto, jong of oud, soms onderhoud nodig heeft. Je wilt altijd zeker weten dat je veilig onderweg bent van A naar B. Door onze recente verhuizingen kunnen we je hier nog beter in bedienen. We hebben meer personeel beschikbaar en zorgen er daarmee voor dat je niet lang hoeft te wachten tot je auto klaar is. Wel zo aangenaam.

Met een Pitstopabonnement van Wensink ben je bovendien altijd verzekerd van een gratis APK. Of je auto nu drie of dertig jaar oud is, bij ons kun je altijd terecht. Bij kleinere reparaties kan je zelfs blijven wachten, zodat je snel weer zorgeloos onderweg bent.

Kopje koffie?

Bij al onze vestigingen staan we altijd voor je klaar. Of het nu voor onderhoud is of voor APK, voor een nieuwe of (jong) gebruikte auto of een andere vraag. De deur staat altijd open en we zetten de koffie vast klaar. Zien we je snel? Maak je afspraak via www.wensink.nl.

Wensink, Aangenaam.