Asieldier van de week | Mia

LEEUWARDEN - Dierenopvang De Wissel vraagt wekelijks om uw aandacht voor asieldieren. Het gaat dit keer om Mia, een erg knappe (ex-)moederpoes.

Ze is een lieve en zorgzame dame, die net haar kroost groot heeft gebracht. Haar kittens zijn inmiddels allemaal uitgevlogen. Nu is het haar tijd om verwend te worden.

Mia is vooral een zachtaardige en bescheiden poes. Ze zoekt je niet direct op maar kan aandacht waarderen. Ze is een plaatje om te zien, wat meteen opvalt is haar linkeroog. Boven haar oog zit waarschijnlijk een litteken en daardoor trekt haar oog omhoog. Dit oog produceert meer traanvocht en kan er sneller viezigheid onder gaan zitten. Het oog heeft iets meer verzorging nodig dan een ‘normaal’ werkend oog. Mia zelf lijkt er niet zoveel last van te hebben.

Oppakken is niet echt haar ding, liever komt ze uit zichzelf naar je toe. We plaatsen haar bij voorkeur niet bij te kleine kinderen. Voor wat oudere kinderen en volwassenen zal Mia een lieve en aanhankelijke kat zijn. Ze kan bij andere katten, ze zal zich wel door een opdringerige andere kat naar achtergrond laten schuiven.

Mocht u interesse hebben in Mia of een van onze andere dieren dan kunt u contact opnemen via telefoonnummer 058-2664300. We zijn dagelijks bereikbaar tussen 10.00 en 12.00 uur (behalve op zondag) en van 14.00 tot 17.00 uur (behalve op woensdag en zondag). Meer informatie op de website: www.dierenopvangdewissel.nl

Wilt u een schenking doen? Dan kunt u een bedrag overmaken op rekeningnummer NL51 INGB 0000 839995 t.n.v. Stichting Dierenopvang de Wissel. De Wissel vangt zwerfdieren op uit de volgende gemeenten: Leeuwarden, Harlingen, De Waadhoeke, Vlieland en Ameland.