SC Cambuur overklast FC Emmen in hoogzomers oefenduel

EMMEN - SC Cambuur heeft ook aan de tweede krachtmeting met een BVO tijdens de oefencampagne een prima gevoel over weten te houden. De geel-blauwen bleken vrijdag in een zeer warm De Oude Meerdijk duidelijk te sterk voor de rood-witten: 2-5.

Vorige week waren de Leeuwarders in het Cambuurstadion eveneens te sterk voor een eredivisionist. PEC Zwolle kreeg zaterdag 1 augustus met 2-0 klop.

Wedstrijdverloop

SC Cambuur startte geweldig. Al in de vijfde minuut nam Robert Mühren, op aangeven van Issa Kallon, de openingstreffer op formidabele wijze voor zijn rekening: 0-1. Kort daarop was Calvin Mac-Intosch zelfs dichtbij een tweede Leeuwarder treffer. De mee opgekomen centrale verdediger kopte vanuit zeer kansrijke positie echter over. In de tiende minuut was FC Emmen voor het eerst gevaarlijk. Sonny Stevens bracht prima redding na een uithaal van Sekou Sidibe. Voorts behielden de vlot combinerende manschappen van trainer Henk de Jong een overwicht. Na ruim een halfuur strafte Mühren mistasten van keeper Stefan van der Lei af: 0-2. Op slag van rust gleed Robin Maulun - als eindstation van een sublieme aanval - de bal voor open goal naast en dus ontsnapte de thuisclub aan een grotere achterstand. 

Beide teams hervatten de wedstrijd met - op de sluitposten na - tien andere namen

De vele wissels zorgden ervoor dat er feitelijk een Emmen - Cambuur deel twee werd gespeeld na rust. De Emmenaren kwamen nu tijdelijk minder onder druk te staan en verkleinden de marge snel tot één goal. Nikolai Laursen verraste Stevens in de 54ste minuut uit een vrije trap: 1-2. Drie minuten daarna klopte Cambuur weer aan de deur. Michael Breij testte Van der Lei, die op zijn beurt solide optrad. In de 63ste minuut voorkwam Stevens de gelijkmaker door met zijn lichaam een knal van Ben Moussa te pareren. Op driekwart duel zette Giovanni Korte, uit de draai, de marge opnieuw op twee: 1-3. De geel-blauwen deelden vervolgens volop de lakens uit. Een kwartier voor tijd vergrootte Breij, middels een droge schuiver, de voorsprong: 1-4. Korte strooide in de 81ste minuut nog meer zout in de wonde van FC Emmen: 1-5. In de 84ste minuut verzachtte Laursen het leed van de eredivisionist: 2-5. In de slotminuten lieten zowel Delano Ladan als Kelian van der Kaap na de 2-6 aan te tekenen door uit riante positie te missen. Een dozijn Leeuwarder doelpunten bleef de Drenten derhalve bespaard. 

De opstellingen van beide teams

SC Cambuur eerste helft: Stevens, Ter Heide, Mac-Intosch, Nieuwpoort, Sambissa, Hoedemakers, Jacobs, Maulun, Antonia, Mühren, Kallon
SC Cambuur tweede helft: Stevens, Schmidt, Van der Kaap, Dijkstra, Bangura, Breij, Akoy, Oratmangoen, Korte, Ladan, Paulissen.

FC Emmen eerste helft:  Van der Lei, Payne, Araujo, Bakker, Cavlan, Chacon, Sabani, Sidibe, Peña, Jansen, De Leeuw.
FC Emmen tweede helft: Van der Lei, Bijl, Timmerman, Veendorp, Görgülü, Ben Moussa, Tibbling, Laursen, Aalderink, De Vos, Kolar.

Karakteristieken

Uitslag: 2-5 (0-2)

Scoreverloop: 0-1 Mühren ('5), 0-2 Mühren ('32), 1-2 Laursen ('54), 1-3 Korte ('69), 1-4 Breij ('75), 1-5 Korte ('81), 2-5 Laursen ('84)

Scheidsrechter Rob Dieperink gaf geel aan Dijkstra (SC Cambuur)

Bijzonderheden: zowel halverwege de eerste als halverwege de tweede helft werd een drinkpauze gehouden wegens de hitte

Tekst: Henk Albers
twitter @henkalbers1970 / instagram.com/henkalbersmooifut