Slieker vertoont premièrefilm Crash

LEEUWARDEN - Crash, een film in de categorie drama, geregisseerd door David Cronenberg (Canada, 1996), is binnenkort te zien bij Slieker.

Reclamemaker James Ballard en zijn echtgenote Catherine leiden een leven vol vluchtige seksuele ontmoetingen, op zoek naar een zinvolle fysieke ervaring in een wereld van achtbaanssnelwegen. Na een bijna fatale frontale botsing ontdekt James de perverse genoegens van verwrongen staal. In Cannes bekroond met de Speciale Juryprijs, voor zijn ‘moed, durf en originaliteit’. Met in de eerste week als voorprogramma een video-essay door filmjournalist Kevin Toma. In 15-20 minuten wordt de thematiek van de lezing gevat in een vloeiend geheel van fragmenten uit 'Crash', andere films uit Cronenbergs oeuvre, interviews en analyses.

Crash duurt twee uur en is te bekijken op de volgende tijdstippen: donderdag 6 augustus om 20.00 uur; vrijdag 7 augustus om 21.15 uur; zaterdag 8 augustus om 21.15 uur; zondag 9 augustus om 15.15 uur; dinsdag 11 augustus om 20.15 uur en woensdag 12 augustus om 12.00 uur. 

Kijk voor meer informatie en speeldata van andere films op de website: www.sliekerfilm.nl