Asieldier van de week | Spikey

LEEUWARDEN - Dierenopvang De Wissel vraagt wekelijks om uw aandacht voor asieldieren. Het gaat dit keer om Spikey, die sinds 31 maart in de opvang zit. Hij kon niet meer thuis blijven in verband met allergie van een lid van het gezin.

Spikey is een behoorlijk aanhankelijke hond. Zeker tegenover mensen is hij lief en krijgt hij graag aandacht. Kinderen vindt hij erg leuk, het probleem is echter dat hij zijn eigen kracht niet kent en loopt ze daardoor soms omver. Hij is gewoon te lomp voor kleinere kinderen.

Omdat Spikey in zijn puppytijd is aangevallen door een Stabij moet hij van dit hondenras niet veel meer hebben. Zijn gedrag naar andere honden is sowieso niet altijd positief, reuen vindt hij in ieder geval niet leuk. Het is daarom ook aan te raden hem buiten een muilkorf om te doen en niet los te laten om ongelukken te voorkomen. We zoeken daarom ook mensen die ervaring hebben met het ras en bereid zijn om met muilkorf met hem te wandelen.

Mocht u interesse hebben in Spikey of een van onze andere dieren dan kunt u contact opnemen via telefoonnummer 058-2664300. We zijn dagelijks bereikbaar tussen 10.00 en 12.00 uur (behalve op zondag) en van 14.00 tot 17.00 uur (behalve op woensdag en zondag). Meer informatie op www.dierenopvangdewissel.nl

Wilt u een schenking doen? Dan kunt u een bedrag overmaken op rekeningnummer NL51 INGB 0000 839995 t.n.v. Stichting Dierenopvang de Wissel. De Wissel vangt zwerfdieren op uit de volgende gemeenten: Leeuwarden, Harlingen, De Waadhoeke, Vlieland en Ameland.