SC Cambuur eenvoudig langs PEC Zwolle in oefenduel

LEEUWARDEN - SC Cambuur heeft aan de eerste krachtmeting met een BVO tijdens de oefencampagne een prima gevoel over weten te houden. De geel-blauwen bleken zaterdag in het Cambuurstadion een maatje te groot voor de Blauwvingers: 2-0.

De vorige twee oefenduels namen de geel-blauwen het op tegen achtereenvolgens hoofdklasser ONS Sneek (9 juli, 11-0 zege) en derde divisionist Harkemase Boys (16 juli, 4-1 zege).

Wedstrijdverloop

De Leeuwarders kwamen in de openingsfase tot de meest aanvallende intenties. Schoten van achtereenvolgens Jarchinio Antonia en Robert Mühren werden gekraakt. Na ruim een kwartier moest doelman Pieter Bos vol aan de bak. In een poging de nul te houden nam hij Pelle Clement mee naar de grond; Siemen Mulder, de arbiter van dienst, zag er niets in. Halverwege de eerste helft brak Mühren het duel open. Middels een harde schuiver liet de spits keeper Mike Hauptmeijer kansloos: 1-0. Enkele minuten later was Jamie Jacobs, op aangeven van Antonia, dichtbij een treffer. Jacobs kreeg de hard aangespeelde bal niet lekker onder controle waardoor deze naast het doel vloog. Voorts bleef het rustig voor beide doelen en veranderde er voor de pauze niks aan de stand. 

De tweede helft stonden er - op de keepers na - twee compleet andere elftallen binnen de lijnen.

SC Cambuur hervatte het spel messcherp. Ragnar Oratmangoen was tweemaal kansrijk in de 46ste minuut. Vervolgens hielden de geel-blauwen de druk er vol op en dat betaalde zich uit in de 57ste minuut; Giovanni Korte verdubbelde - na voorbereidend werk van David Sambissa en een assist van Issa Kallon - de marge: 2-0. Ook daarna waren de Leeuwarders lange tijd duidelijk de bovenliggende partij. In de 78ste minuut veerde Zwolle kortstondig op. Destan Bajselmani en Reza Ghoochannejhad noteerden mogelijkheden, maar Pieter Bos hield zijn doel schoon. In de 81ste minuut kreeg de mee opgekomen Kelian van der Kaap zijn hoofd net niet vol achter de bal, en dus kon doelman Hauptmeijer de 3-0 voorkomen. Vlak voor tijd ontsnapten de bezoekers aan erger leed; Oratmangoen pegelde de bal tegen het houtwerk en Kallon mikte rakelings naast. 

De opstellingen van beide teams

SC Cambuur eerste helft: Bos, Schmidt, Mac-Intosch, Schouten, Bangura, Akoy, Maulun, Jacobs, Antonia, Mühren, Paulissen
SC Cambuur tweede helft: Bos, Ter Heide, Van der Kaap, Nieuwpoort, Sambissa, Hoedemakers, Oratmangoen, Breij, Korte, Ladan, Kallon

PEC Zwolle eerste helft: Hauptmeijer, Van Wermeskerken, Van Polen, Kersten, Paal, Strieder, Saymak, Huiberts, Clement, Flemming, Drost
PEC Zwolle tweede helft: Hauptmeijer, Bajselmani, Van den Belt, Van den Berg, Reijnders, Caschili ('72 Lagsir), Leemans, Nakayama, Van Crooij, Ghoochannejhad, Van Duinen

Reactie Henk de Jong: ,,Bij vlagen goede dingen gezien. Tweede helft was beter dan de eerste, die vond ik gelijkwaardig ten opzichte van Zwolle. We werken er hard aan om uit de afgelopen periode van 5 maanden vrijwel niks doen te geraken. Het kan nog veel scherper."

Karakteristieken

Uitslag: 2-0 (1-0)

Scoreverloop: 1-0 Mühren ('22), 2-0 Korte ('56)

Scheidsrechter Siemen Mulder hield de kaarten op zak.

Tekst: Henk Albers
twitter @henkalbers1970 / instagram.com/henkalbersmooifut