Rondvaarten vanuit Grou gestart

GROU – De eerste praamvaart vanuit de Hellingshaven in Grou is een feit. Schipper Harry voer zondag 26 juli de eerste passagiers op de ‘Fergees Warten’ langs de Alde Feanen.

,,Het was heel geslaagd”, lachte Trees Mulder - een van de passagiers - toen ze na de boottocht voet aan wal zette.

Dankzij de lage, open boten is een praamvaart een belevenis op zich. Mensen zitten heel dicht op het water waardoor koeien vanuit het weiland boven de passagiers uit tornen, terwijl de pramen tussen eenden en meerkoeten doorglijden. Alleen al hierom is met een praam door de Alde Feanen varen een heel bijzondere ervaring.

Aan het begin van de zomer sloegen het InformatiePunt Grou en De Wartenster de handen ineen ten behoeve van praamrondvaarten vanuit de Hellingshaven in Grou voor Grousters en toeristen. ,,Iedere dinsdag, woensdag en zondag organiseren we prachtige tochten over het water”, aldus Jacob Nauta, eigenaar van pramenvloot De Wartenster. Op dinsdag is er de Boerenbeleefdag, een rondvaart aangevuld met een leuke en smakelijke rondleiding bij de biologische veehouderij van de familie Bouma. Op woensdag en zondag staan praamvaarten door de Alde Feanen op het programma. De afvaarten zijn vanaf 13.30 uur aan de Hellingshaven Grou.

Reserveren:
Het informatiePunt Grou op het Halbertsma’s Plein 12 in Grou is van dinsdag tot en met zaterdag van 10.00 tot 14.00 uur geopend voor informatie en reserveringen. Mailen kan ook naar info@grou.nl. Uiteraard kan een kijkje op de website, www.grou.nl, eveneens handig zijn.