Cambuur laat zaterdag tweeduizend toeschouwers toe bij oefenduel tegen PEC Zwolle

SC Cambuur heeft voor het oefenduel tegen PEC Zwolle van zaterdag tweeduizend kaarten beschikbaar gesteld. Supporters dienen zich wel aan de coronamaatregelen te houden.

'Aangezien dit duel in de maand augustus valt, is er geen beperking meer voor wat betreft het maximaal aantal supporters, maar vanzelfsprekend zijn de geldende corona-richtlijnen nog steeds leidend en de anderhalve meter afstand in het bijzonder', laat Cambuur op de clubwebsite weten.

In het ticketsysteem van de club is te zien dat slechts een deel van de stoeltjes in het stadion beschikbaar is. Tussen elke plaats laat de club drie stoeltjes vrij. Toeschouwers kunnen ook niet direct achter elkaar zitten.

In vak 18 en 19 is het wel mogelijk om naast elkaar te zitten. Dat kan alleen als supporters uit hetzelfde huishouden komen.

Verantwoordelijkheid

Seizoenskaarthouders hebben voorrang bij de kaartverkoop. Donderdag na 12:00 uur kunnen niet-seizoenkaarthouders een kaartje kopen.

De club benadrukt dat iedereen zich aan de regels dient te houden. 'Het uitbreiden van het aantal supporters kan alleen als we laten zien dat dit zonder risico en problemen gaat en daarbij doen we een beroep op een ieders gevoel voor verantwoordelijkheid.'

De wedstrijd tegen PEC Zwolle begint zaterdag om 17:00 uur en is live te volgen op Omrop Fryslan.