Open Leeuwarder Kampioenschap voetbal ten bate van goed doel

LEEUWARDEN - De derde editie van het Open Leeuwarder Kampioenschap (OLK) voetbal wordt zaterdag 22 augustus georganiseerd op de velden van LAC Frisia 1883.

De recette van het toernooi gaat ook dit jaar naar het Dekker Fonds, een organisatie die zich inzet voor kansarmen in de omgeving van Leeuwarden.

Na de afgelopen twee jaar succesvol verlopen edities van het OLK, wordt binnenkort wederom gestreden om wie zich een jaar lang kampioen van Leeuwarden en omstreken mag noemen.
 
Tijdens de vorige editie gingen L.A.C. Frisia 1883 (zondag) en RWF er met de hoofdprijzen vandoor. Twee winnaars omdat er gestreden werd in twee verschillende categorieën. Ook dit jaar wordt het OLK opgedeeld in een A- en een B-toernooi, en zijn er teams van buiten de gemeente Leeuwarden uitgenodigd. Dit om ervoor te zorgen dat een ieder speelt tegen clubs van (ongeveer) hetzelfde niveau.
 
Naast de eeuwige roem, is dit toernooi voor alle teams een mooie graadmeter om te zien waar men staat. Het OLK wordt vanaf 12.00 uur gehouden op de velden van L.A.C. Frisia 1883 en de finale wordt rond 16.00 uur gespeeld.

In categorie A wordt er gespeeld met twee poules en afsluitend spelen alle teams (Frisia zondag, Leovardia, DTD, Franeker, FVC zondag, Minnertsga, Friesland en Veenwouden) nog een finalewedstrijd. 

In categorie B spelen alle negen teams (Frisia zaterdag, SSS '68, Nicator, V en V '68, MKV, Deinum, FVC zaterdag, Trynwâlden en Wykels Hallum) vier wedstrijden en worden alle uitslagen bij elkaar opgeteld om tot een eindstand te komen. 

Kijk voor meer informatie op de Facebookpagina van het OLK: www.facebook.com/OpenLeeuwarderKampioenschap