Tweehonderd deelnemers aan start Bulleloop Lekkum

LEKKUM - De hardlopers willen graag weer los en dat was onlangs te merken aan de Stienserloop met 150 deelnemers, de Hoeve aan den wegloop met 108 deelnemers, en woensdag 22 juli aan de Bulleloop met liefst 200 deelnemers.

Sportvereniging Friesland kan die mogelijkheid bieden dankzij de inzet van Christiaan Valk, de kleinzoon van de oprichters van de SV Friesland: Josefien en Jan Kooistra.

Zodra het weer mogelijk was, na 1 juli, vroeg hij de lopen van de clubcompetitie aan in Stiens, Lekkum, Wytgaard en Wirdum en kreeg hiervoor de toestemming van de gemeente Leeuwarden. Dit onder voorwaarden die in het protocol staan van de atletiekunie afgesproken met het RIVM.

Dat betekent voor de start en na de finish de 1½ meter aanhouden, tijdens de start, dat is soms een paar minuten, mag je bij elkaar staan en na de start is er genoeg ruimte op de brede paden om elkaar te passeren, de snelsten gaan dan al voorop. Voorinschrijven via www.svfriesland.nl onder het kopje zomerlopen, en is er geen kleed/douchegelegenheid; dus in sportkleding naar de start komen.

Gisteravond 19.00 uur was de start van de Bulleloop in Lekkum. Net zoals altijd zette Duco de route uit met krijtpijlen, die na een paar buien weer oplossen. Jammer dat er ook nog verfpijlen onderweg stonden van andere lopen die de lopers soms wat in verwarring brachten maar iedereen bereikte de finish op het sportveld in Lekkum.

Het was een mooi loopje door onder meer de weilanden waar veel roosters waren afgedekt en het was redelijk weer om te gaan hardlopen. Velen merkten dat ze vier maanden niet bezig geweest waren met hardlopen omdat alleen lopen niet zo leuk is. Onderweg stonden er verzorgingsposten met vrijwilligers met handschoenen aan en een mondkapje op. Aangeven deden ze niet; je moest het bekertje water nu zelf pakken en afstand houden van de vrijwilliger.

Ook nu ging het weer prima, iedereen hield zich aan de regels voor eigen veiligheid. Op het brede sportveld kon je na afloop op gepaste afstand met elkaar praten en nagenieten met een beker bouillon of vruchtendrank. De uitslagen werden genoteerd en de fotografen Janke v/d Schaaf en Tjeerd de Jong maakten beiden fraaie fotoreportages. Christiaan kreeg een groot applaus van de lopers bij de start en ook was er alle lof voor Duco Zijlstra, de parkoersuitzetter en voor de vele vrijwilligers. Het was een geslaagde loop.

Fotoreportage Janke v.d.Schaaf: photos.google.com/share/AF1QipMxcKhBuWJEljmL3bx3GCvBlhmVuhCRBdKQ0_ljLAKhmZ_ymMgs-1fDIytnvJEYbw?key=REhrVjNqbzJKM3B2U21LbWY2SW83X2tHYTJoXy1B

Fotoreportage Tjeerd de Jong Bulleloop Lekkum: photos.google.com/share/AF1QipPajgQbkC54baGkiEeNHXHTGpFWK5DGRXfEl7a2-5KbayzmLsCGKzawhiiOsyNrwA?key=WEJiYURkS0o1YnYta2k4aloyUWFHVjU2UnNlM0pB

Volledige uitslagenlijst Bulleloop 2020: svfriesland.nl/index.php?option=com_content&view=article&id=1815:bulleloop-22-07-2020-zomerlopen-2020&catid=2&Itemid=10

Zaterdag wordt de Hoeve aan den wegloop georganiseerd. Kijk voor meer informatie op de website: www.svfriesland.nl