Kijkje achter de schermen bij Dierenopvang de Wissel | Succesverhalen

LEEUWARDEN - Stichting Dierenopvang de Wissel in Leeuwarden zorgt voor de opvang en herplaatsing van zo'n 900 dieren per jaar. Het gaat voornamelijk om honden, katten, konijnen en knaagdieren. Veel mensen weten de Wissel te vinden voor de aanschaf van een huisdier. Medewerker Linda Colijn vertelt over een aantal succesverhalen.

,,Het herplaatsen van dieren is de grootste taak die de opvang heeft: het is de bedoeling dat elk dat dier dat bij ons binnenkomt, ook weer verhuist naar een nieuwe eigenaar. Dat geldt voor de katten, honden en knaagdieren maar ook voor de meer bijzondere dieren zoals geitjes, hanen, chinchilla’s en wat er nog maar meer binnen komt.

We doen erg ons best om een zo goed mogelijke match te maken tussen dier en baasje. Gelukkig gaat dat prima en vinden de meeste dieren in een keer hun nieuwe permanente huis. Van elk dier zijn we natuurlijk erg benieuwd hoe de verhuizing is verlopen, vaak hebben we namelijk een tijd voor zo’n dier gezorgd en vormen we echt een band. Heel leuk is het dan om te horen hoe ze zich vermaken bij hun nieuwe eigenaar. Via de e-mail krijgen we vaak berichten binnen van hoe het nu gaat, samen met de nodige leuke foto’s. Voor alle verzorgers is het heel fijn om die berichten te lezen. Dat is nu eenmaal waarvoor we het werk doen en echt de kers op de taart.

Ook afgelopen jaar zijn er veel mooie succesverhalen bij ons binnengekomen. Elk verhaal is fantastisch, maar wanneer een langzitter als Safira na een hele tijd eindelijk mag verhuizen, zijn we toch wel extra blij! En de verhalen van bange, onzekere katten als Mowgli en Timo, die thuis helemaal opbloeien zijn voor ons prachtig om te lezen. Het is heerlijk om te weten dat de dieren in hun nieuwe huis genieten van hun tweede kans in het leven.

De allerleukste, mooiste of bijzonderste verhalen komen op onze website onder het kopje Succesverhalen. Het is voor ons heel leuk om te lezen hoe hun nieuwe baasjes genieten van deze leuke ex-asieldieren! Het geeft maar weer aan hoe veel plezier je kan hebben van een asieldier en hoe bijzonder ze kunnen zijn."

De onderschriften van de foto's van de met succes geplaatste dieren zijn voorzien van de nodige informatie.