‘Ik ben altijd trots op de evenementen en festivals geweest’

LEEUWARDEN Ilonca van de Ven (50) staat graag met haar band op het podium. Daarnaast houdt ze van karpervissen. Dat en meer vertelt ze in deze Doorloper.

Een relatie?

Ja, Met Gerrit Hingst, mijn soul mate / fishing buddy / muzikaal klankboord.

Wat ik vroeger altijd wilde worden:

Dierenarts of kunstenaar (het werd eerst de kunstacademie HKU tot ‘91).

Ik werd uiteindelijk:

Chefkok/ondernemer van een hotel restaurant de Abdij van Dockum in Dokkum. Ladychef of the year ‘99 geworden, daarna de overstap gemaakt naar het onderwijs binnen het Friesland College. Waar ik nu alweer bijna twintig jaar met veel plezier werk bij D’drive podiumkunsten in Neushoorn.

Mijn motto:

De dag van gisteren kun je niet veranderen en over morgen heb je geen controle dus: leef!

Hoogtepunten in mijn leven zijn er genoeg, maar wat er echt uitspringt:

Naast de geboorte van mijn kinderen, dat Gerrit in mijn leven is gekomen.

Het eerste wat ik doe als ik na mijn werk (school/studie) thuiskom:

Acclimatiseren en dan: zingen/pianospelen. En als ik meer tijd heb ga ik vissen.

Mijn favoriete vrijetijdsbesteding:

Zingen en karpervissen. Ik heb een bandje I-lonca met eigen nummer. Daarvan staan 4 nummers inmiddels op Spotify. Daarnaast doe ik dus graag aan karpervissen. Hier wat in mijn stadje en samen met mijn vriend Gerrit ben ik dan meer op de vaarten buiten Leeuwarden te vinden.

Nu de maatregelen wat zijn versoepeld kan ik in plaats van thuis zingen weer lekker met de band samen spelen op gepaste afstand. En ja, in de tijd dat we niet veel konden zat ik wel veel aan de waterkant. Daar kwamen niet zoveel mensen dus dat was goed vertoeven in onze tentjes.

Leeuwarden is voor mij:

De stad waar ik nu bijna twintig jaar woon. Waar ik mijn kinderen op de wereld heb gezet. Waar ik werk, leef en met veel plezier mijn hobby’s uitoefen.

Het allermooiste van Leeuwarden is:

Het gebied rondom de Groene Ster, de Kleine Wielen en de Grote Wielen. Daar is voor een ieder wat te halen. Uiteraard voor de hengelsporter prachtig water met een mooi visbestand. Maar ook voor de wandel en fietsrecreant een prachtige omgeving met een verscheidenheid aan flora en fauna.

Inmiddels is natuurlijk door corona heel wat veranderd ten aanzien van de festivals, maar ik ben als Leeuwarder altijd trots op de evenementen en festivals geweest die in de binnenstad en ook op de Groene Ster zijn georganiseerd.

Waar ik mij het meest aan stoor/erger – of wat ik heel erg mis - in Leeuwarden:

Dan sluit ik aan bij het bovenstaande, dat ik het jammer vind dat bezuinigingen en andere beslissingen op politiek niveau ertoe hebben bijgedragen dat een aantal festivals moesten stoppen. En door corona wordt het er allemaal niet beter op voor de evenementenorganisaties en horeca. Blijkbaar is het jaar waarin wij met trots ons culturele hoofdstad mochten noemen snel vergeten. Dat is heel jammer voor de stad en de economie.

Wilt u individueel of als groep meedoen aan deze rubriek? Mail dan naar redactie.hah@ndcmediagroep.nl of doe een belletje naar 0641954610.