Verschil mobiel abonnement & sim only

Aangeboden door: overstappen.nl

Tegenwoordig heeft vrijwel iedereen een telefoon abonnement. Tijdens de zoektocht naar een (nieuw) abonnement kom je geheid de termen 'sim only' en 'mobiel abonnement' tegen. Maar wat zijn de verschillen tussen de twee opties?

Bij een 'gewoon' mobiel abonnement ontvang je naast data, belminuten en Sms’jes ook een toestel. Bij een sim only abonnement is dit niet het geval. Je ontvangt dan alleen een simkaart. Het enige verschil tussen de twee soorten abonnementen is dan ook het ontvangen van een toestel.

Voor- en nadelen

Het grootste en meest voor de hand liggende voordeel van een sim-only abonnementen ten opzichte van een normaal abonnement zijn de lagere kosten. De telefoon die je ontvangt bij het telefoon abonnement is uiteraard niet gratis. Je betaalt maandelijks een vast bedrag voor het toestel. Een ander groot voordeel van de variant zonder toestel is flexibiliteit. Bij een abonnement met toestel zit je altijd vast aan een één of tweejarig contract. Bij een abonnement zonder toestel is dat niet zo. Er zijn tegenwoordig veel aanbieders van sim-only abonnementen die de optie van maandelijks opzeggen mogelijk maken.

Het aantal aanbieders van sim-only abonnementen is sinds kort groter dan het aantal aanbieders van de abonnementen met toestellen. Aanbieders als Youfone en Simyo bieden zelfs enkel en alleen de goedkopere abonnementen aan. 

Welk abonnement moet ik kiezen? 

Wanneer je nog in het bezit bent van een goed werkende telefoon en goedkoop wilt bellen en internetten, is een sim only abonnement perfect. Je zit dan niet vast aan een duur abonnement van twee jaar en belt en internet goedkoop. Je kunt bij veel aanbieders maandelijks je abonnement opzeggen wanneer je telefoon stuk gaat en je toe bent aan een mobiel abonnement. Wanneer je geen werkende telefoon in jouw bezit hebt kan het ´t overwegen waard zijn om te gaan voor een abonnement met toestel. In sommige gevallen is een abonnement met toestel goedkoper dan los een nieuwe telefoon kopen met daarnaast een abonnement met enkel internetten en bellen. Het is altijd van belang dat je jouw telefoon in goede staat houdt. Wanneer je mobiel stuk gaat, zit je bij beide abonnementen met een probleem.