Bv Sport vermaakt kinderen met buitenspeelmiddag

LEEUWARDEN ‘Schipper mag ik overvaren, stabal, ‘boompje verwisselen’: enkele buitenspelen waarmee kinderen uit de gemeente Leeuwarden zich woensdag konden vermaken. De buitenspeelmiddag is een onderdeel van de campagne ‘Kom mee naar buiten’ van bv SPORT.

Op acht verschillende locaties stonden buurtsportcoaches van bv SPORT, samen met jongerenwerkers van Amaryllis, klaar om met kinderen en jongeren buiten te spelen. Ongeveer 150 kinderen tot en met 12 jaar hebben met elkaar buiten gespeeld.

Het viel op dat de kinderen niet alle buitenspellen kenden. De buurtsportcoaches hopen daarom dat kinderen en ouders aan de hand van het buitenspeelboekje van bv SPORT geïnspireerd raken en meer naar buiten gaan.

Alle kinderen die mee hebben gedaan kregen namelijk het boekje met een variëteit aan buitenspeelspelletjes mee naar huis. Het boekje is ook via de website van bv SPORT te downloaden.

Na het uur buitenspelen met de kinderen, mochten de jongeren actief aan de slag. Op een aantal locaties werd er flink gestreden tijdens voetvolley of voetbal. De organisatie vond het een geslaagde middag en hopen dat dit een boost geeft aan het bewegen in de buitenlucht.