LWV De Friesche Leeuw mag weer los met wedstrijden

LEEUWARDEN Nu de coronamaatregelen zijn versoepeld, mogen wielerverenigingen van de KNWU weer wedstrijden organiseren. LWV De Friesche Leeuw heeft meteen de wedstrijdkalender gevuld met wedstrijden op de eigen wielerbaan op het Kalverdijkje-Zuid.

Nazomeravondcompetitie

Op woensdag 19 augustus begint voor de Nieuwelingen, Junioren, Dames en Heren de Nazomeravondcompetitie. Dit is een serie van vier wedstrijden voor rijders met een wedstrijdlicentie en leden van de De Friesche Leeuw met een basislidmaatschap. De wedstrijden beginnen om 19.00 uur.

Najaarscompetitie

LWV De Friesche Leeuw organiseert samen met WV Snits vanaf zaterdag 12 september de Najaarscompetitie. Deze serie van zes wedstrijden vindt afwisselend plaats in Leeuwarden en Sneek. De finale is zaterdag 17 oktober in Sneek.

Naast Nieuwelingen, Junioren, Dames en Heren en de leden van LWV De Friesche Leeuw met een basislidmaatschap, zijn ook de leden van WV Snits welkom om mee te rijden in deze wedstrijden. De aanvangstijd van de wedstrijden is om 11.00 uur.

Jeugdwedstrijd

De jeugd krijgt ook de kans om de krachten met elkaar te meten. De KNWU Noord organiseert tijdens de maanden juli en augustus iedere week een jeugdwedstrijd in de drie noordelijke provincies. Op zaterdag 25 juli verschijnen de jonge talenten aan de start in Leeuwarden.

Goedgekeurd draaiboek

De wedstrijdcommissie houdt rekening met de anderhalve meter afstand en de faciliteiten op het wielercomplex zijn beperkt in gebruik. Het draaiboek voor de wedstrijden is goedgekeurd door de verantwoordelijke mensen binnen de KNWU Noord.