Slieker vertoont documentaire Collective

LEEUWARDEN Bij Slieker Film is vanaf deze week de documentaire Collective te zien. Verder staan nieuw op het programma de kinderfilms De beroemde bereninvasie van Sicilië en Ludwig en Solan gaan naar de maan.

Op 30 oktober 2015 brak er in nachtclub Colectiv in Boekarest een grote brand uit. Het werd een van de grootste rampen uit de recente Roemeense geschiedenis, met aanvankelijk 27 doden en 180 gewonden. Binnen enkele dagen braken felle protesten uit, die leidden tot het aftreden van de sociaaldemocratische regering.

Regisseur Alexander Nanau volgt in Collective een aantal hoofdrolspelers in de nasleep van de ramp, vanaf het moment waarop bekend wordt dat 37 van de gewonden zijn gestorven door de dodelijke corruptie in de Roemeense ziekenhuizen, die oorden blijken van corruptie, vriendjespolitiek, smeergeld, zelfverrijking, gebrekkige controle en financieel wanbeheer.

Za 11, 18:50 / zo 12, 15:20 / di 14, 14:45 / wo 15, 20:00

In de animatiefilm De beroemde bereninvasie van Sicilië is berenkoning Leonzio vastberaden om zijn lang geleden verdwenen zoon Tonio terug te vinden. Samen met het berenvolk vertrekt hij richting de mensenwereld voordat de strenge winter aanbreekt.

Een onbetrouwbare tovenaar, een reusachtig zeemonster en een sluwe mensenkoning maken het de beren haast onmogelijk de mensenwereld te bereiken en naar Tonio te zoeken. Maar Leonzio geeft niet op. Uiteindelijk bevalt het leven onder de mensen de beren wel. Tot ze de slechte gewoontes van de mensen beginnen over te nemen.

Di 14, 13:15 / wo 15, 13:15 / do 16, 13:15

Solan & Ludwig wagen zich in de ruimte in de film Ludwig en Solan gaan naar de maan. Ze nemen deel aan een internationale race naar de maan, geleid door de briljante uitvinder Reodor. Solan wordt ingeschakeld als dappere astronaut, maar niets loopt zoals gepland.

Tijdens de gewaagde missie worden geheime passagiers ontdekt, verborgen agenda’s onthuld en niets verloopt zoals het moet lopen. Kortom, het wordt een reis naar de maan vól verrassingen voor Solan & Ludwig!

Zo 12, 13:30 / di 14, 13:00 / wo 15, 13:00 / do 16, 13:00