Tasjes met cadeaus als aangename opsteker

LEEUWARDEN - De deurbel gaat en het duurt even voordat de voordeur opengaat. De bewoonster kijkt de onbekende vrouw aan de deur aan. De bezoeker heeft een tasje in haar hand. ,,Een tasje met cadeautjes”, zegt ze. ,,Van Rotary Nijhove en gemeente Leeuwarden.”

De Rotary heeft op deze manier driehonderd tasjes rondgebracht op vrijdag en zaterdag. De actie was bedoeld om mensen die het de afgelopen maanden pittig hadden een hart onder de riem te steken. De Rotary regelde de tasje en de inhoud en heeft de gemeente en Amaryllis gevraagd mensen te selecteren die wel eens verrast mochten worden.

Het eerste tasje gaf Harold Steunebrink, voorzitter van Rotary Nijehove, met wethouder Bert Wassink aan Clarissa. Die vertelde hoe de afgelopen maanden voor haar waren. Ze was blij met de bonnen waarmee ze leuke dingen kan doen en het lekkers.

In het tasje zat onder andere quiche en oranjekoek van Restaurant Proefverlof, bonbons van de Stadskantine en bonnen voor een keer gezellig koffieleuten. Ook Cambuur Verbindt heeft een bijdrage geleverd, onder andere met de uitnodiging voor een voetbalclinic voor de jeugd.

Steunebrink vertelt over dat de actie aansluit bij het doel van Rotary’s. ,,Rotary’s hebben eigenlijk twee hoofddoelen: jezelf verder ontwikkelen en de maatschappij om je heen helpen. We bedachten deze actie om mensen die het de afgelopen maanden niet altijd even makkelijk hadden te verassen.”

,,Zaterdag hebben we de meeste tasjes rondgebracht. We hebben leuke gesprekken gehad en hele dankbare mensen ontmoet. Cambuur spelers David Sambissa en Robin Maulun deden ook enthousiast mee en deelden tasjes uit. Een extra aansporing om dadelijk naar de voetbalclinic te gaan.”