Groene Pluim voor Nico Kelderhuis

LEEUWARDEN Stichting Boomridders heeft woensdag de Groene Pluim uitgereikt. De aanmoedingsprijs voor mensen die zich inzetten voor bomen en ander groen in Leeuwarden ging naar Nico Kelderhuis.

Kelderhuis is senior beheerder groen en spelen bij de gemeente Leeuwarden. Dat hij de Groene Pluim heeft gekregen is opvallend. In het verleden stond Stichting Boomridders nog wel eens lijnrecht tegenover de gemeente.

De stichting laat weten: ,,Nico Kelderhuis heeft in onze ogen de pluim verdiend, omdat hij een frisse wind door de groenburelen op het stadskantoor liet waaien. Hij probeert daadwerkelijk mensen bewuster te maken van de waarde van het groen, zowel collega's van andere afdelingen zoals civiele techniek als in uitingen naar bijvoorbeeld wijkpanels.

Hij staat open voor groene oplossingen, en communiceert goed. Hij volgt innovaties en werkt samen met de universiteit Wageningen om de voordelen van groen maximaal te kunnen benutten. Daar zijn we blij mee.”

De Groene Pluim is ontworpen en gemaakt door Ithran de la Rie van Stadshout Leeuwarden. Het hout is afkomstig van de plataan die vernield werd bij de aanleg van Pathé. Stadshout redt gekapte bomen van de versnipperaar en geeft ze een tweede leven.