Werkstraf voor vrouw (25) die met opzet verkeersregelaar aanreed

Een 25-jarige inwoonster van Leeuwarden die begin september op de ventweg naast de Groningerstraatweg in Leeuwarden een vrouwelijke verkeersregelaar heeft aangereden, is donderdag bij verstek veroordeeld tot een werkstraf van 60 uur.

Politierechter Gustaaf Wijnands volgde daarmee de eis van officier van justitie Liselotte de Vroome. De Leeuwardense passeerde op de ventweg naast de Groningerstraatweg in haar witte Citroën C1 een lange rij wachtende auto’s met festivalgangers die op weg waren naar het Psy-Fi Festival.

De Leeuwardense werd tegengehouden door de verkeersregelaar, die de vrouw sommeerde om achteruit terug te rijden. De Leeuwardense antwoordde dat ze liever verderop wilde keren, maar dat mocht niet. Daarop schold de bestuurster de regelaar uit voor ‘kankerhoer’ en gaf ze gas.

De Citroën kwam tegen de benen van de regelaar, die door de knieën zakte. Later bleek dat de vrouw gekneusde pezen had overgehouden aan het voorval. Ze was enorm geschrokken van het respectloze gedrag van de Leeuwardense. De rechter bepaalde dat de automobiliste 270 euro smartengeld aan de verkeersregelaar moet betalen.