HCL organiseert weer rondleidingen en stadswandelingen

LEEUWARDEN Er staan weer activiteiten op de kalender van Historisch Centrum Leeuwarden. Vanaf vrijdag 3 juli kunnen mensen mee op rondleiding door het Leeuwarder stadhuis, of deelnemen aan een van de verschillende stadswandelingen.

Het monumentale stadhuis van Leeuwarden is weer te bezichtigen door toeristen en andere belangstellenden. Elke vrijdag in juli en augustus is er om 14.00 uur een rondleiding met een HCL-gids.

De rondleiding duurt ongeveer anderhalf uur en gaat langs onder andere de zestiende eeuwse kelder en de burgemeesterkamer.

Stadswandelingen

Ruim twintig enthousiaste gidsen staan daarnaast te popelen om een van de open stadswandelingen te geven. De volgende tours staan op het programma.

De Highlights Tour gaat langs de historische highlights in de binnenstad. Vindt plaats op elke donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag van 13.15 tot 14.45 uur. Start is bij de VVV. Kosten € 3,50 p.p.

Elke zondag in juli staat de Prinsentuin Tour op het programma. Deze activiteit vindt plaats in het kader van de tentoonstelling over 200 jaar Prinsentuin, die nu te zien is in het HCL. Start van de wandeling is om 13.30 uur, startpunt is in het HCL.

Elke zaterdag in juli en augustus is de Oranje Nassau-wandeling, langs monumenten en andere plekken in Leeuwarden die een rol hebben gespeeld in de geschiedenis van de Friese Nassaus en de Oranjes. Start is om 13.30 uur bij het HCL.

Regels vanwege corona

Aanmelden is voorlopig verplicht en moet via 058-2332350 of historischcentrum@leeuwarden.nl. Er geldt een maximum aantal deelnemers van acht personen. De kosten bedragen voor alle tours € 3,50 p.p. (te betalen aan de gids).

Virtuele rondleiding

Het is ook mogelijk om vanaf de bank een rondleiding te krijgen door het stadhuis en de Oldehove. Ook zijn er meerdere virtuele stadswandelingen beschikbaar via de website van het HCL. Bovendien zijn er ruim 30 thematische stadswandelingen in boekvorm te koop.