Kom mee naar buiten! nodigt ouderen uit

LEEUWARDEN - Bv Sport is volop bezig met de campagne ‘Kom mee naar buiten!’. Nu wil bv Sport ouderen meenemen om te wandelen en te fietsen. Wat is er nou fijner dan een wandeling door het park of een fietstocht door de natuur?

Minstens een half uur wandelen of fietsen per dag is goed voor uw vitaliteit. Het hart, de longen, bloedvaten, bloeddruk, cholesterol, botten en spieren, gewicht en geheugen, ze worden er allemaal beter van. Daarnaast is het natuurlijk goed voor uw humeur! Alleen of gezellig samen, in de ochtend, middag of avond dit u kunt zelf bepalen.

Misschien merkt u het zelf, het wordt lastig om op te stappen, het omkijken gaat wat stroef, moeite met het evenwicht of de knie/heup wil niet helemaal goed meer buigen. Dit betekent niet dat u hoeft te stoppen met wandelen of fietsen. Voor de fiets kan een kleine aanpassing ervoor zorgen dat u weer veilig op pad kunt. Een e-bike kan bijvoorbeeld uitkomst bieden. Door de elektrische ondersteuning is het mogelijk om langer te blijven fietsen en op deze manier langer fit te blijven. Om te wandelen heb je niet zoveel nodig maar een paar goede schoenen zijn belangrijk. Het is fijn dat de schoenen comfortabel zitten en voldoende steun bieden. Heeft u regelmatig klachten tijdens het wandelen of fietsen, dan kunt u ook eens informeren bij een professional, zoals een dokter, fysiotherapeut of podoloog.

Meer informatie en tips over het wandelen en/of fietsen vindt u op de Facebookpagina van bv Sport sportontwikkeling en op de website: www.bvsport.nl/2/sporten